Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pavelec o nehodě v opilosti: Zklamal jsem sám sebe

Sport

  9:14
WINNIPEG - Hokejový brankář Ondřej Pavelec se prostřednictvím svého zámořského klubu Winnipeg Jets omluvil za nehodu, kterou v květnu způsobil pod vlivem alkoholu. V pondělí za to byl odsouzen k podmínce na šest měsíců se zkušební dobou na jeden rok, navíc nesmí dvacet měsíců usednout za volant.

Ondřej Pavelec. foto: Jim McIsaac/Getty Images

"Touhle chybou v úsudku jsem zklamal sám sebe. Jsem vděčný, že nikdo nebyl zraněn. Chtěl bych se omluvil našim fanouškům, klubu Winnipeg Jets a svým spoluhráčům za jakékoliv nepříjemné pocity, které jsem jim tímto způsobil. Je mi to opravdu líto," uvedl Pavelec v oficiálním prohlášení zveřejněném na stránkách kanadského týmu.

Pavelec dostal podmínku za nehodu v opilosti

Jeho zaměstnavatel, s nímž nedávno podepsal novou pětiletou smlouvu, se touto kauzou ještě bude zabývat. "Byli jsme hluboce zklamáni, když jsme se to v pondělí dozvěděli, a plně si uvědomuje závažnost této záležitosti. Rozhodneme o našem dalším postupu, jakmile to budeme mít šanci probrat s Ondřejem osobně, což plánujeme udělat při nejbližší možné příležitosti," napsali funkcionáři Winnipegu.

Pavelec 26. května v rodném Kladně nedobrzdil svůj sportovní vůz BMW a narazil do automobilu zastavujícího na stopce. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili dvě promile alkoholu v krvi a byl obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...