Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Pavelec reprezentační dres neodložil. Čeká ho hokejbal

Sport

  21:24aktualizováno  21:25
PRAHA - Po bronzovém mistrovství světa v hokeji může brankář Ondřej Pavelec získat další cenný kov. Je v širší nominaci na světový šampionát v hokejbalu, který se koná rovněž na Slovensku, kde bude česká hokejbalové reprezentace obhajovat titul mistrů světa, jenž získala před dvěma lety v Plzni.

Ondřej Pavelec inkasuje třetí branku. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

K zisku posledního hokejbalového mistrovského titulu v roce 2009 pomohlo několik hokejistů. Pod novým lodivodem Drahomírem Kadlecem, hokejovým mistrem světa z Vídně 1996, dostanou přednost hokejbalisté. "Je to jenom další střípek naší filosofie, se kterou jsme k volbě hráčů přistoupili. Dostat se na mistrovství světa je pro hráče odměnou za tvrdou práci, kterou hokejbalu obětovali," komentuje stav vedoucí národního týmu Adam Karnet pro hokejbal.cz. 

Brankář Atlanty Thrashers Ondřej Pavelec je výjimkou. "Nominace hokejového brankáře byla osobně předjednaná už nějakou dobu a nyní se řeší její podrobnosti. Zde je potřeba říci, že kromě několika jmen, která se prezentovala v národním týmu během sezony, byl náš výběr - ze všech postů - u gólmanů asi nejomezenější," dodává Karnet.  

Hokejbalové MS startuje v polovině června, kdy ho bude hostit brastislavský stadion Ondreje Nepely.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...