Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jágrovi k návratu pomohla akupunktura. Největší motor je ale láska, dodal

Sport

  11:22
NEW YORK - Český gólman Ondřej Pavelec pomohl ve středečním utkání NHL 24 zásahy k výhře Winnipegu 4:2 v Torontu. Kladenský odchovanec pustil v posledních čtyřech startech maximálně dvě branky a udržuje si čísla na úrovni minulé sezony, která byla podle statistik jeho nejlepší v soutěži. Po týdenní absenci se do hry vrátil Jaromír Jágr, který s Floridou prohrál na ledě Anaheimu 2:3 po nájezdech.

Obránce Anaheimu Kevin Bieksa v souboji s Jaromírem Jágrem. foto: Reuters

Pavelec nenesl vinu na inkasovaných gólech, kterými Toronto vždy vyrovnalo. Ve druhém případě zásluhou Romana Poláka, který si připsal asistenci. Český obránce šel důrazně před branku a jeho přihrávka se odrazila od brusle skórujícího Lea Komarova. Na vítěznou trefu Alexandra Burmistrova z 58. minuty už ale domácí nenašli odpověď.

„Dnes jsme byli připraveni hrát od začátku,“ řekl Pavelec v narážce na minulé utkání, které sledoval ze střídačky a ve kterém spoluhráči inkasovali tři góly v první polovině zápasu. „Tentokrát bylo naše nasazení mnohem lepší a zasloužili jsme si vyhrát,“ podotkl český gólman, který má v dosavadním průběhu sezony gólový průměr 2,45 na zápas a úspěšnost zásahů slušných 91,9 procenta.

Místo Jágrova zdraví řeší NHL jeho účes. Vlasy rostou, hlásí hrdě Florida

Jágrovi k návratu po dvou vynechaných zápasech pomohla dle jeho slov akupunktura, kterou podstoupil kvůli urychlení léčby bolesti, a taky to, že hokej miluje. „Každý ví, že největší hnací silou na světě je láska,“ uvedla česká hvězda před zápasem.

Z lékařského hlediska vsadil na osvědčenou metodu. „Akupunktura mi hodně pomohla. Jehličky a elektrošoky mi zabírají. Zejména v oblasti třísel a boků nemají unavené svaly dostatečnou podporu na rychlou regeneraci. A s tím se špatně hraje. Takhle se to vyléčí rychleji,“ vysvětloval Jágr.

O tom, že je třiačtyřicetiletý útočník fit, svědčí i jeho nasazení do prodloužení. Jágr, který v nadsázce říká, že to za něho na ledě musí odbruslit spoluhráči, dostal od trenéra Gerarda Gallanta důvěru i v novém a fyzicky namáhavém formátu tři na tři. Český hráč spálil v nastavení velkou šanci, když zakončil brejk dva na jednoho střelou do gólmana Frederika Andersena, první hvězdy zápasu.

Sekáč chyběl kvůli zranění kotníku

Florida během Jágrova zranění vstřelila v obou zápasech shodně jen jeden gól a prohrála. Tentokrát byla blízko vítězství, ale doposud mlčící kanonýr Corey Perry první trefou sezony vyrovnal v čase 59:55 a penaltový rozstřel rozhodl ve čtvrté sérii Chris Stewart.

V sestavě Anaheimu chyběl útočník Jiří Sekáč, který si ve druhé třetině nedělního utkání s Nashvillem pochroumal kotník pravé nohy a je pravděpodobné, že bude mimo hru i v pátek proti Columbusu a v sobotu na ledě San Jose.

Divoká přestřelka s netypickým průběhem byla k vidění v Chicagu, které podlehlo St. Louis 5:6 v prodloužení. Domácí hokejisté už v 18. minutě vedli 5:2, ale po dvou třetinách bylo skóre vyrovnané. Utkání rozhodl v čase 63:54 Vladimir Tarasenko. V sestavě vítězů chyběl poprvé v sezoně Dmitrij Jaškin, který má na kontě dvě asistence ve 12 zápasech.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!