Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

NHL: Philadelphia si poradila i bez zraněného Voráčka

Sport

  7:34
PRAHA - Útočník Jakub Voráček chyběl v sestavě Philadelphie v nedělním utkání NHL kvůli zranění v dolní části těla. Flyers i bez něho vyhráli 4:1 na ledě New Yorku Islanders, k čemuž pomohl jednou asistencí Radko Gudas.

Obránce Philadephie Travis Sanheim vybojoval puk. foto: ČTK

Tomáš Hertl přispěl gólem k výhře San Jose 5:2 nad Chicagem. Přihrávku si připsal ještě Filip Chytil, který s New Yorkem Rangers podlehl doma Washingtonu 2:3 po nájezdech.

Voráček scházel Philadelphii poprvé od sezony 2015/16, od té doby nastoupil ve všech 242 zápasech až do neděle. Kladenský odchovanec podstoupil podle slov trenéra Flyers Scotta Gordona vyšetření magnetickou rezonancí a čeká se na výsledky. I proto kouč hrál s jedenácti útočníky a sedmi obránci

Gudas připravil úvodní gól zápasu, když z vlastního pásma poslal puk odrazem o mantinel do útočné třetiny. Zde vybojoval puk Travis Konecny, zbavil se obránce a střelou k bližší tyči skóroval. Český obránce si tím připsal stý bod (22+78) v NHL. Philadelphia svůj náskok zvyšovala až na 4:0, Islanders vstřelili čestný úspěch v 56. minutě.

Hertl otevřel ve třinácté minutě skóre zápasu. Odchovanec pražské Slavie dostal puk do jízdy na útočnou modrou čáru, přebruslil obránce a obelstil i gólmana Cama Warda, jehož překonal střelou mezi betony. San Jose v další průběhu ztratilo vedení 1:0 a 2:1, o výhře rozhodlo třemi góly v závěrečné třetině

Chytil, jenž se v minulých dvou zápasech nevešel do sestavy Rangers, se podílel v 35. minutě na gólu na 2:2. Devatenáctiletý útočník akrobaticky přiťukl puk v pádu Pavlu Bučněvičovi, který vyrovnal. Chytil dostal důvěru i v rozstřelu, ale neuspěl a zápas rozhodl po něm jedoucí Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr sice nezakončil, protože mu puk vypíchla hozená hokejka brankáře Alexandara Georgijeva, ale rozhodčí situaci posoudili jako technický gól.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!