Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Placené přenosy zasáhnou i extraligu. Sparta a Liberec přejdou k O2 TV

Sport

  22:35
PRAHA - České hokejové fanoušky zasáhne revoluce ve sledování přímých přenosů. Sparta a Liberec hodlají opustit smlouvu s BPA, která vlastní marketingová práva extraligových klubů, jejichž součástí je i spolupráce s Českou televizí, a vysílání svých domácích zápasů poskytnou za výhodnějších podmínek O2 TV.

Ilustrační foto foto: ČTK

Sparta po devíti letech postoupila do finále. ‚To nám nestačí, chceme titul,‘ říká Jandač

Změna by měla nastat od sezony 2018/19, kdy stávající smlouva klubů s BPA končí. Není vyloučeno, že se ke zmíněným týmům přidají další extraligové celky. S informací přišel server isport.cz.

Pražský klub inicioval změnu systému už dříve. Chtěl, aby se výnos z obchodu s marketingovými právy přerozděloval podle atraktivity týmu, která závisí na několika faktorech jako například návštěvnost či umístění. Jednání s konkurencí v roce 2013 však ke zdárnému cíli ještě nevedla.

Dohoda Sparty a Liberce s O2 TV by měla platit pouze pro jejich domácí zápasy, na venkovní zůstanou práva České televizi.

Pokud by však oba kluby postoupily stejně jako letos do finále play off, nastala by paradoxní situace. Česká televize by z finálové série nemohla vysílat ani jedno utkání.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...