Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Plekancův gól Montrealu nestačil, Hejda se trefil za Colorado

Sport

  10:16
NEW YORK - Hokejový útočník Tomáš Plekanec vstřelil ve středečním utkání NHL jediný gól Montrealu, který prohrál na ledě Philadelphie 1:3. Kladenský odchovanec, který je po zraněném Tomáši Hertlovi druhým nejlepším českým střelcem v soutěži, uzavřel v oslabení čtrnáctým gólem sezony skóre.

Český hokejista Montrealu Canadians Tomáš Plekanec (vpravo) a jeho spoluhráč Michael Bournival foto: ČTK

Flyers položili základ k desáté domácí výhře v řadě v první polovině utkání, v níž soupeři nasázeli všechny branky. "Kluci jsou teď sebevědomí a věří, že můžou každý zápas vyhrát. I utkání, ve kterých nepředvádí nejlepší hokej, dokážou zlomit na svou stranu," řekl o aktuální formě Philadelphie trenér Craig Berube, který se stal hlavním koučem v průběhu sezony.

A Flyers po nepovedeném startu, v němž prohráli 11 z úvodních 15 zápasů, šplhají vzhůru. Nyní jsou ve Východní konferenci pátí. "Pořád se držíme svého herního systému. A je jedno, zda prohráváme, nebo vyhráváme. I když máme dost šikovných hráčů, s nimiž bychom mohli hrát ofenzivněji a otočit ztrátu. Anebo to naopak zavřít, když vedeme. Ale my hrajeme pořád stejně," hledal příčiny obratu útočník Michael Raffl, autor uklidňující třetí branky.

U všech z nich asistoval Andrej Meszároš, první hvězda zápasu, který se do sestavy Flyers dostal den před Vánoci po zranění Erika Gustafssona. "Každý se snaží využít své šance, když ji dostane, já taky. Vydat ze sebe každý zápas to nejlepší, podporovat útok, jak jen to jde, a přitom být solidní v obraně. To je jediná věc, kterou můžu kontrolovat, a uvidíme, co se stane," uvedl Meszároš, který je i v nominaci slovenského týmu na olympijské hry v Soči.

Sestřih z utkání Philadelphia - Montreal

Český obránce Jan Hejda přispěl gólem k výhře Colorada 4:3 v prodloužení nad Ottawou. Pětatřicetiletý rodák z Prahy zvýšil už v páté minutě trefou od modré čáry na 2:0, ale po obratu soupeře zachránil Paul Stastny remízu gólem v závěru základní hrací doby. V čase 60:33 vystřelil Tyson Barrie druhý bod pro Avalanche.

"Dostali jsme, co jsme si zasloužili. Oni hráli velmi dobře na začátku a na konci. Mezitím jsme byli v zápase, ale nemůžete venku v prvních pěti minutách dvakrát inkasovat. I z toho pohledu je to dobrý bod," prohlásil trenér Ottawy Paul MacLean. Jeho protějšek Patrick Roy označil výhru za ukázku vnitřní síly týmu. Jeho svěřenci si čtvrtým vítězstvím z posledních pěti utkání upevnili pozici v elitní osmičce Západní konference.

Sestřih z utkání Colorado - Ottawa

Hokejisté New Yorku Rangers ztratili ve druhé třetině v Chicagu dvoubrankové vedení, ale nakonec na ledě obhájce Stanleyova poháru uspěli 3:2. Vítěznou branku vstřelil v 55. minutě Carl Hagelin. "Nejdůležitější bylo, že jsme po jejich vyrovnávacím gólu nezpanikařili a nenechali je dát třetí gól. Naopak bych řekl, že od té chvíle jsme opět převzali kontrolu nad zápasem. To bylo v utkání klíčové," uvedl brankář New Yorku Rangers Henrik Lundqvist, který podpořil výhru týmu 35 zásahy.

Výsledky NHL

Philadelphia - Montreal 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky: 7. Couturier, 15. Rinaldo, 29. Raffl - 38. Plekanec. Střely na branku: 27:20. Diváci: 19.949.

Chicago - NY Rangers 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Branky: 27. Toews, 29. Bollig - 6. B. Richards, 10. Zuccarello, 55. Hagelin. Střely na branku: 37:32. Diváci: 21.493.

Colorado - Ottawa 4:3pp (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)

Branky: 3. McGinn, 5. Hejda 58. Stastny, 61. Barrie - 16. MacArthur, 33. Spezza, 35. Turris. Střely na branku: 31:32. Diváci: 12.487.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...