Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rozhodne se ve Zlíně. Plzeň doma prohrála 2:5 a mečbol nevyužila

Sport

  17:14
PLZEŇ - Hokejisté Zlína dokázali ve finále play off extraligy odvrátit výhrou 5:2 na soupeřově ledě mečbol Plzně a vynutili si sedmou bitvu, která sérii za stavu 3:3 rozhodne. Berani dnes v utkání číslo šest sice prohrávali po trefě Martina Straky, ale poté góly Jiřího Ondráčka a Bedřicha Köhlera v rozmezí 14 vteřin zkraje druhé třetiny vývoj zápasu otočili. Sedmý duel se hraje v neděli ve Zlíně od 18:15.

Hráči Zlína se radují z vyrovnávacího gólu foto: ČTK

Mezi plzeňskými zadáky opět nechyběl zkušený Špaček, jenž startem v minulém utkání obnovil svoji aktivní kariéru, nastoupil také útočník Pletka. Na straně hostů došlo oproti minulému duelu k přeskupení útočných formací a pohromadě zůstala pouze ta vedená Leškou.

V úvodu zápasu se hrálo dlouho bez přerušení, ale zároveň z obou stran velmi opatrně. O něco aktivnější domácí zahrozili jako první, Balejovu bombu zneškodnil gólman Sedláček hřbetem lapačky. Vzápětí tečoval Lev Vampolovu střílenou přihrávku, ale pouze do strážce zlínské branky. Teprve v polovině deváté minuty musel zasahovat Mazanec, ale přes malé vytížení si dokázal udržet pozornost.

ON-LINE REPORTÁŽ ČTĚTE ZDE

Na konci 11. minuty udělali Západočeši další krůček k titulu. Po Johnsonově akci zakončené ranou do horní tyče pohotově dorazil puk do branky kapitán Straka. Odpovědět mohl záhy Ondráček, s jehož bombou z kruhu pro vhazování si ovšem Mazanec poradil. Bekhend do Sedláčkovy lapačky poté namířil Vlasák, jenž si vybruslil z rohu kluziště.

Pohodu domácího celku i natěšeného vyprodaného hlediště řádně provětral nástup do druhé části. Už 39 vteřin po návratu ze šaten dorazil puk z úhlu Ondráček po odražené střele Řezníčka. Dokonalým šokem pak byla jen o 14 sekund později vedoucí trefa Beranů z Köhlerovy hole. Mazanec byl rázem mnohem více v permanenci a musel vytáhnout zákrok proti Melenovskému.

Bezchybně si vedl i proti zblízka dorážejícímu Okálovi, i když v tomto případě potřeboval také notnou dávku štěstí. Kovářovi sebral radost z vyrovnání Sedláček, na druhé straně neuspěl Čajánek. V 38. minutě už se chystal uklidit puk do prázdné branky v přesilovce Kašpařík, Linhart ho však o kotouč připravil.

Další početní výhodu Indiánů rozdělila přestávka a zůstala nevyužita. Domácí se jen těžko dostávali přes pečlivou obranu hostů, což podpořil i zlínský výpad v 44. minutě, kdy Kostourek přidal třetí trefu Beranů.

V 49. minutě ujel Holík v oslabení, ale v rozhodující chvíli při forhendové kličce proti Mazancovi mu utekl kotouč. Chvilku nato se naopak Vlasák s Kašpaříkem dostali sami dva před Sedláčka, jenže zakončující Kašpařík zacílil jen do horní tyče. Vzápětí spálil další šanci Kostourek.

V 57. minutě vykřesal naději pro domácí Kratěna, jenže Holík poté vystihl Hanzlíkovu přihrávku naslepo a precizním bekhendovým blafákem překonal Mazance. Při power play domácích nejprve minul Čajánek, ale Tesařík už ne a upravil na konečných 2:5.

Finále play off hokejové extraligy - 6. zápas:

HC Škoda Plzeň - PSG Zlín 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky
: 11. Martin Straka (Johnson, Jan Kovář), 57. Kratěna (Kašpařík, Vlasák) - 21. Ondráček (Řezníček), 21. Köhler (Leška, Hamrlík), 44. Kostourek (Okál, Köhler), 57. Holík, 60. Tesařík.

Rozhodčí: Baluška (SR), Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7, navíc Linhart (Zlín) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 8236 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, J. Špaček, J. Jeřábek, St. Pierre, Slovák, Frolo, Mozík - Johnson, Jan Kovář, Martin Straka - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Balej, T. Sýkora, Pletka - Dvořák, Lev, Vampola - od 35. navíc Petruška. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Zlín: J. Sedláček - Zámorský, Řezníček, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Horák, Matějíček, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Melenovský, Holík, Fořt - Okál, Kostourek, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík.

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.