Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Plzeň se vzpamatovala z prohry na Spartě a v Liberci vyhrála 6:5

Sport

  21:13
LIBEREC - Hokejisté Plzně zvítězili v předehrávce 30. kola extraligy na ledě Liberce těsně 6:5. Západočeši vedli na konci 51. minuty již 6:2, ale v závěru se báli o tříbodový zisk. Nakonec se však díky němu přiblížili k desátému Litvínovu na sedm bodů. Liberec prohrál po sérii pěti vítězství.

Liberec - Plzeň (radost hostí). foto: ČTK

Indiáni pod Ještědem mnohem lépe začali a již na začátku druhé minuty úspěšně dorazil puk Straka. V deváté minutě inkasoval Pinc v domácí brance podruhé, když rychlý brejk zakončil přesnou střelou pod horní tyč Duda. Vzápětí mohl snížit Nedvěd, ale tváří v tvář Mazancovi vypálil nejen nad plzeňského gólmana, ale také nad jeho klec.

Plzeň poté vcelku s přehledem a také s přispěním dvou přesilovek kontrolovala dění na ledě, ale žádnou ze svých dalších šancí neproměnila. Krátce po návratu z trestné lavice ji naopak vytrhl z bohorovného klidu Nedvěd, který založil akci, na jejímž konci stál úspěšně zakončující Špaček a 54 vteřin před první přestávkou snížil.

VÝSLEDEK

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 5:6 (1:2, 1:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 20. Špaček (Vak, Nedvěd), 35. Klimenta (Čakajík), 53. Klimenta (Vak, M. Hořava), 54. Trončinský (Víšek, Podkonický), 57. Podkonický (Víšek) - 2. Straka (Vlasák), 9. Duda (Straka, Vlasák), 25. Lammers (Diviš, Petruška), 44. Jiří Hanzlík, 51. Vostřák (Vlasák, Jan Kovář), 51. M. Heřman. Rozhodčí: Hradil, Husička - Novák, Bryška. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4122.

Liberec: Pinc (25. Vošvrda) - Hunkes, Čakajík, Trončinský, Derner, Moravec, Výtisk, Pavlů, Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, Frolo, Jeřábek, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Pitule, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Lammers, Diviš. Trenéři: Jelínek a Razým.

Dvoubrankový náskok vrátil Západočechům na začátku 25. minuty Lammers, který zakončil přesnou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování přečíslení dvou na jednoho. O 25 sekund později vystřídal Vošvrda v domácí brance Pince. Ve 33. minutě orazítkoval Modrý překvapivou střelou z úhlu od bočního hrazení tyč. Krátce nato se však naopak radovali Bílí Tygři, když se při přesilovce prosadil z mezikruží Klimenta a snížil na 2:3.

Také třetí dějství načala Plzeň gólem, který si však vstřelili domácí nešťastně sami. Připsán byl nakonec Hanzlíkovi. Vzápětí museli Západočeši do čtyř a Nedvěd v přesilovce nastřelil parádní ranou zápěstím horní tyč. V závěrečné desetiminutovce se začaly dít věci. Nejprve během pouhých 15 vteřin zvýšili dokonce na 6:2 pro hosty bombou Vostřák, jemuž při přesilovce ideálně do jízdy nabil Vlasák, a Martin Heřman.

Zdálo se být definitivně rozhodnuto, přesto si domácí lavička vyžádala oddechový čas. A výsledek se brzy dostavil. V 53. minutě využil už po 22 vteřinách početní výhodu svým druhým zásahem v utkání osamocený Klimenta. Jen 20 sekund nato přidal další gól domácích Trončinský a Liberec vycítil šanci na zvrat. Ta výrazně vzrostla v 57. minutě po gólu Podkonického.

Tentokrát sáhla k oddechovému času lavička Západočechů. Ti nakonec v závěru výhru udrželi i díky dvouminutovému trestu domácího Kudrny.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!