130 let
Colton Orr z Toronta v bitce srazil k zemi montrealského Parrose.

Colton Orr z Toronta v bitce srazil k zemi montrealského Parrose. | foto: ČTK/AP

VIDEO: Po bitce v NHL na ledě leželo bezvládné tělo. Bál se i soupeř

Sport
  •   22:34
Při bitce v NHL nemusí zdaleka být největším nebezpečím váš soupeř. Přesvědčil se o tom George Parros z Montrealu: při potyčce s Coltonem Orrem z Toronta hrozivě spadl obličejem na led a po nárazu zůstal bezvládně ležet. Parros naštěstí vyváznul "jen" s otřesem mozku.

Colton Orr není žádná měkota, přesto ostrý chlapík Maple Leafs líčil: "Byl to hrozný pohled, měl jsem o něj strach. Nikdy nechcete soupeře vidět v takové situaci. Doufám, že George je v pořádku."

Situace ho vzala i přes fakt, že vzájemná historie těchto dvou je v NHL plná nikoli porozumění, ale naopak řevnivosti. Orr s Parrosem se servali už vícekrát, před dvěma lety musel dokonce Orr vynechat zbytek sezony poté, co na něj Parros při bitce spadnul a 31leté pravé křídlo utrpělo otřes mozku.

Rvačka, při níž se zranil George Parros (její záznam startuje v čase 3:10)

zdroj: www.youtube.com

V úvodním duelu nové sezony NHL shodili rukavice dokonce dvakrát. První souboj byl bez následků, pak se ovšem role obrátily. Zraněným je Parros.

"Stalo se to hrozně rychle," líčil Orr. "Já uklouzl, on přes mě letěl... A skok do ledu není jako skok do vody."

Kníratý pořízek Montrealu skutečně "skočil šipku", dopadl přímo na tvář. Orr okamžitě ukazoval ke střídačce, ať mu přijedou pomoci. Chvíli trvalo, než se vůbec Parros s přispěním ostatních zvednul. A výraz v jeho tváři ukazoval, jak moc je otřesený. "Nejhorší možná situace," řekl Orr.

Dobrá zpráva? Útočník Montrealu kromě otřesu mozku nic dalšího neutrpěl a na Twitteru vzkázal: "Díky všem za přání." Kdy se vrátí do hry, je otázkou.

Ani jeho zranění by však nemělo rozpoutat debatu o tom, že jsou bitky v NHL zdraví nebezpečné. Aspoň podle jeho spoluhráče z Montrealu Joshe Gorgese.

"Viděl jsem daleko víc zranění po hitech, srážkách u mantinelu nebo zásahu pukem... To, že se někdo zranil v bitce, neznamená, že bychom je měli zrušit. Vsadím se, že George by byl první, kdo by se mnou souhlasil," uvedl Gorges.

A o potyčky asi nebude nouze hlavně v soubojích s Torontem. Maple Leafs soudě dle přípravy i jejich kádru slibují "starý" kanadský hokej: rychlý, přímočarý a zároveň dost tvrdý na to, aby jeho součástí byly také rvačky.

Jednu hromadnou ostatně hokejisté Toronta stihli i v přípravě.

Autor: