Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Po otřesu mozku útočník Musil zvracel. Sudí Šindler ale nevylučoval a Boleslav ho vetuje

Sport

  9:30
LIBEREC/PRAHA - Hodně zlé krve přinesl úvodní semifinálový duel extraligového play off mezi Libercem a Mladou Boleslaví (4:3). Oba týmy se cítily poškozeny rozhodčími, Boleslavští se v pátek dokonce rozhodli vetovat až do konce série nejzkušenějšího českého sudího Vladimíra Šindlera, který neposoudil zákrok Lukáše Krenželoka na Pavla Musila jako faul. Útočník Boleslavi přitom utrpěl otřes mozku, kvůli čemuž v šatně zvracel.

Vladimír Šindler už si v sérii Liberec - Mladá Boleslav nezapíská. foto: ČTK

Vše se zrodilo ve 48. minutě za stavu 1:2 z pohledu Boleslavi. Středočeši hráli přesilovku, když Krenželok trefil Musila ramenem do obličeje těsně po odehrání puku.

Šindler posoudil zákrok jako čistý, Musil však led opouštěl ve velkých bolestech, v šatně se pozvracel a poté odjel do nemocnice, kde mu lékaři potvrdili slabý otřes mozku.

„Dvakrát se pozvracel a odjel do nemocnice. Obávám se, že do pátečního utkání nezasáhne,“ uvedl na tiskové konferenci jeden z boleslavských trenérů Marian Jelínek.

Boleslav tak nejenže nedostala šanci hrát dvojnásobnou přesilovku, vzápětí hráli v početní výhodě domácí a dvěma góly si zajistili rozhodující náskok.

Středočeši i proto na klubovém webu bez dalších informací uvedli, že do konce série Šindlera vetují. V pátečním druhém zápase série (17:20) tak nebude na ledě on ani Musil.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...