130 let
Fanoušci Komety Brno.

Fanoušci Komety Brno. | foto: ČTK

Po výtržnostech Slavia asi opět zdraží lístky na Brno

Sport
  •   11:30
PRAHA - Fanoušci Komety Brno zase řádili v pražské O2 areně. Při nedělním utkání se Slavií dokonce vykopli i tvrzené sklo na mantinelu.

Do Prahy dorazily přibližně tři a půl tisíce brněnských fanoušků. Velká část z nich byla v podnapilém stavu. Ve 32. minutě navíc vyrazili plexisklo, kvůli čemuž byla hra na nějakou dobu přerušena. V aréně musela zasahovat i policie. "Během bezpečnostních opatření jsme zaznamenali šest přestupků a jeden trestný čin - výtržnictví a poškozování cizí věci. Všichni provinilci skončili na policejní služebně," uvedla ČTK policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Kriticky se k příznivcům Komety vyjádřil i Tomáš Pospíšil, který je ve Slavii na hostování právě z Brna. "To je tragédie. Tihle ať zůstanou doma a zavřou se někde do klece."

PSALI JSME:

Slavia vyšla hostujícím fanouškům vstříc, když na nedělní utkání snížila vstupné na standardní ceny. V minulosti totiž bylo dané, že si divák za domácí utkání Slavie s Kometou připlatil. Na ostatní týmy byly ceny v rozmezí 180-260 korun, zatímco na Brno 250 až 350 Kč.

Vstřícný krok se ale sešívaným nevyplatil. Alkoholem posilnění fanoušci kvůli svému chování zapříčinili několik vynucených přestávek utkání. "Ukázalo se, že asi budeme muset zůstat u vyššího vstupného i za cenu toho, že na utkání s Brnem přijede méně fanoušků. Jde nám především o bezpečí našich diváků. Když jsme minule nasadili vyšší vstupné, osvědčilo se to a žádné problémy nebyly. Když jsme chtěli fanouškům Komety vyjít vstříc a vstupné snížili, znovu jsme na to doplatili," řekl LN marketingový ředitel Slavie Jan Kratochvíl.

O konečném rozhodnutí, zda Slavia opět na Brno zvýší vstupné, se bude teprve jednat. "Až to bude na pořadu dne. Pochopte, teď máme trochu jiné starosti," uzavřel manažer třináctého klubu tabulky Kratochvíl.

Autoři: Tomáš Vrábel, Vítězslav Čermák