Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Podrážděný Crosby se rval. Giroux: Byl to spíš wrestling

Sport

  10:39
Philadelphia Flyers proplouvá 1. kolem play off NHL na první pohled až příliš hladce - vítězství ji dělí od postupu, aniž by ztratila jediný zápas. Tak to ovšem není. Série s Pittsburghem je neuvěřitelně vyhrocená. Důkazem toho bylo nedělní utkání, které Letci vyhráli 8:4. Cesta ke třetímu úspěchu ale vedla přes několik rvaček, kterých se zúčastnily i dvě nejvetší hvězdy týmů Claude Giroux a Sidney Crosby.

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins (Giroux a Crosby) foto: Reuters

"Myslím, že to bylo skvělé představení. Nakonec takový je hokej v play off, ne? Nejlepší hráči odhodili rukavice a šli na to," žasl trenér Philadelphie Peter Laviolette. "A že jsem měl Girouxe brzdit? Šlo přece o souboj se Sidney Crosbym. To je play off. O tom je tato série."

Rvačka z první třetiny. Giroux proti Crosbymu

Emoce vypluly na povrch, když Letci dokonali obrat z 0:1 na 3:1. Hromadnou rvačku následně rozpoutal Sidney Crosby. Po odpískání sekl do lapačky gólmana Iljy Bryzgalova. Pak Jakubu Voráčkovi odpálil rukavici, když se pro ní český útočník skláněl. Nakonec si to v pěstním souboji rozdal s Girouxem a stejně tak se utkali i hvězdní obránci Kimo Timonen a Kris Letang. "Nemám rád Voráčka. Nemám rád nikoho z jejich týmu," pravil po utkání rozhořčeně Crosby.

"Rukavice ležela kousek ode mě, tak jsem ji odpálil. Měl jsem mu ji podat?" ptal se lídr Penguins novinářů. "Není důvod cokoliv vysvětlovat. Oni také dělají spoustu naschválů. Nemáme se rádi navzájem a je to intenzivní," dodal.

VÍCE ZDE:

Jeho sok Giroux  už po utkání promlouval bez větších emocí. "Byl to spíše wrestlingový zápas, ale takové je play off," řekl útočník, jenž si za rvačku, gól a asistenci přispal takzvaný hattrick Gordieho Howea. Zaskočen průběhem utkání byl Max Talbot, hráč Flyers, který ještě loni hájil barvy Tučňáků. "Pamatuji si, že Scotty Hartnell před sérií mluvil o tom, že to bude krveprolití. Nevěřil jsem tomu. V neděli ovšem tomu tak bylo."

K šarvátkám navíc hosté s tučňákem na prsou přidali i několik zákeřných zákroků. Arron Asham v úvodní třetiny naskočil na Braydena Schanna, udeřil ho do hlavy a byl vyloučen do konce utkání. V závěru pak zase James Neal zasáhl horní část těla Seana Couturiera a Clade Girouxe a také zamířil předčasně do šatny.

Při tomto rozpoložení se zdá být poslední krok Philadelphie do dalšího kola vyřazovacích bojů nepříliš složitý. Pittsburgh, rovněž velký favorit na zisk Stanley Cupu, se ale jistě nevzdá. Zvlášť v sérii s odvěkým rivalem z Pensylvánie.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!