Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Polák bodoval po měsící a pomohl Torontu k výhře nad Blue Jackets

Sport

  6:59
Hokejový obránce Roman Polák bodoval v NHL poprvé od 8. ledna, když se podílel asistencí na výhře Toronta 6:3 nad Columbusem. Hlavním hrdinou se ale stal Nazem Kadri, který vstřelil tři góly a navrch přidal dvě přihrávky. Útočníkovi Maple Leafs zdatně sekundoval brankář Frederik Andersen, jenž kryl 54 střel.

Roman Polák bodoval v NHL poprvé od 8. ledna a asistencí pomohl k výhře Toronta 6:3 nad Columbusem. foto: ČTK

Polák připravil v páté minutě úvodní branku zápasu. Český obránce vyslal šikovnou přihrávkou o mantinel do protiútoku Dominika Moorea, který bekhendovou střelou z pravého kruhu otevřel skóre. Polák tím zastavil svou sérii deseti utkání bez bodu. Ostravský rodák je ale ceněný hlavně pro svou defenzivní práci a v každém z posledních pěti startů si připsal alespoň jeden kladný bod do statistiky +/-.

Zbývajících pět gólů už neslo podpis Kadriho, který nejdříve sám zvýšil. Columbus sice dvěma trefami Nicka Foligna vyrovnal, ale domácí získali po hezkých kombinacích dvoubrankový náskok zpět. První zakončil Kadri, druhou Mitch Marner. Blue Jackets ještě snížili a jsou druhým týmem v historii soutěže, který ve třech zápasech za sebou vyslal alespoň padesát střel, ale góly dávali už jen domácí. Pátou výhru Toronta v řadě zpečetili v poslední třetině Kadri a Patrick Marleau.

Colorado porazilo na svém ledě Montreal 2:0 a desátou domácí výhrou v řadě vyrovnalo klubový rekord ze sezon 1983/84 a 1994/95. Hlavním strůjcem úspěchu byl gólman Semjon Varlamov, který zneškodnil 44 střel a připsal si druhou nulu v tomto ročníku. Bezbrankový stav zlomil ve 36. minutě Carl Söderberg a v závěru přidal uklidňující druhý gól Alexander Kerfoot.

Výsledky NHL:

Toronto - Columbus 6:3, Colorado - Montreal 2:0, Vancouver - Florida 3:4.

Autor: