Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Policie ukončí vyšetřování Cháry, trestat za faul asi nebude

Sport

  17:28
MONTREAL - Kanadská policie by měla podle zámořských médií brzy uzavřít vyšetřování zákroku slovenského obránce ve službách Bostonu Zdena Chára, který při duelu hokejové NHL zranil montrealského útočníka Maxe Paciorettyho. Chára by podle všeho neměl být za naražení na hrazení dodatečně nijak potrestán.

Vyloučený Chára.

Pacioretty utrpěl 8. března těžký otřes mozku a frakturu čtvrtého krčního obratle, který se ale naštěstí nevychýlil. K incidentu došlo krátce před koncem druhé třetiny utkání, které Montreal nad Bostonem vyhrál 4:1.

Obrovitý Chára narazil ujíždějícího soupeře na hrazení a útočník Canadiens narazil hlavou do sloupku upevňujícího plexisklo.

Zákrok Cháry na Paciorettyho

Montrealskou policii následně vyzval k zahájení vyšetřování ředitel kriminálních a trestních žalob provincie Québec Louis Dionne na základě televizního záznamu incidentu. Na linku policie se mělo se stejnou žádostí obrátit i několik fanoušků Canadiens.

Chára se společně se svým advokátem sešli s vyšetřovateli montrealské policie v Bostonu 9. července. Neočekává se však, že by kapitán posledních vítězů Stanleyova poháru měl být ještě jakkoliv potrestán - i proto, že vedení NHL ho již po trestu na pět minut a do konce utkání v samotném duelu nijak více netrestalo a Pacioretty se mezitím zotavil.

"Zdenův právník mě informoval, že podle jeho názoru vše probíhá dobře," přiblížil současný stav věcí bostonský generální manažer Peter Chiarelli.

Autoři: ,