Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Poslední Sparta posiluje: získala Tomáše Rachůnka a Vantucha

Sport

  14:56
Útočníci Tomáš Rachůnek a Lukáš Vantuch posílí extraligovou Spartu. Do pražského klubu přicházejí na měsíční hostování ze Lva Praha respektive z Liberce. Rachůnek se přitom do Sparty vrací, neboť v ní působil v předešlé sezoně.

Lev Praha (Tomáš Rachůnek) foto: ČTK

"Měl tady výbornou sezonu. Když teď nedostává tolik příležitostí v mužstvu Lva, jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout se," uvedl trenér Václav Sýkora na oficiálním klubovém webu.

Jedenadvacetiletý Rachůnek v minulé sezoně vstřelil v dresu Sparty deset branek a přidal osm asistencí. "Je to mladý kluk, který chce hrát, a je to na něm vidět. Neschází mu nasazení, pohyb, bojovnost a je velmi odolný ve fyzickém kontaktu se soupeřem," řekl Sýkora, který tým převzal v úterý místo odvolaného Richarda Žemličky.

Zvýšení důrazu před brankou si Sparta slibuje i od urostlého Vantucha. "Fyzické parametry ho předurčují k tomu, aby hrál kontaktní hokej do těla, dohrával souboje a předváděl silový hokej. Navíc je to univerzální hráč, který může nastupovat v útoku na jakékoliv pozici," dodal Sýkora.

Rachůnek i Vantuch se v dresu Sparty představí již v dnešním derby proti Slavii, ve kterém se aktuálně nejhorší tým soutěže bude snažit ukončit sérii šesti porážek.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...