Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno. Bitkař Kočí bude hrát za Spartu

Sport

  12:49
PRAHA - Hokejový obránce David Kočí, který v minulých sezonách působil v NHL a v září se neprosadil do kádru Winnipegu, bude hrát za Spartu. Zřejmě nejznámější český bitkař současnosti se dohodl se svým mateřským klubem na zkušební smlouvě do reprezentační přestávky, tedy do 6. listopadu. Poprvé by měl nastoupit dnes v Mladé Boleslavi.

Davi Kočí (vlevo) foto: ČTK

"Jsme domluveni. David se cítí výborně, překonal časový posun a na zápasy se moc těší," uvedl hráčův zástupce Michal Sivek pro hokej.cz.

Urostlý bek, který měří 198 cm a váží 108 kg, trénuje se Spartou od pondělí a od začátku prohlašoval, že za pražský klub chce i hrát. "Myslím si, že je to výhodné pro obě strany. Nehrál jsem v Evropě deset let a ani trenéři neví, zda se mnou budou spokojení," uvedl Kočí, který momentálně nepřemýšlí, jestli bude ve Spartě hrát i v dalším průběhu sezony. "Já se soustředím na to, abych v každém zápase podal maximální výkon," řekl Kočí, který by měl při zkoušce zasáhnout do jedenácti utkání.

Podle Sivka je o hráče zájem. "Pro evropské kluby včetně těch z KHL je hodně zajímavý. Jejich zástupci budou Kočího v extraligových utkáních sledovat," doplnil agent.

Kočí: Nejsem tu od toho, abych dával góly

Třicetiletý Kočí odešel ze Sparty v roce 2000, v seniorské extralize se ještě nepředstavil. V NHL odehrál za Chicago, Tampu, St. Louis a Colorado 142 zápasů, ve kterých vstřelil tři branky, přidal jednu asistenci a nasbíral 461 trestných minut. V nižší AHL inkasoval ve 266 duelech 1075 trestných minut.

"Určitě v týmu nebudu od toho, abych dával góly a sbíral kanadské body. Budu se snažit být prospěšný hlavně svou tvrdou hrou a čistit prostor před naším brankářem," uvedl Kočí, který by měl nastupovat s číslem 2.

Velkou změnou pro něj bude širší kluziště. "Musí si také zvyknout na odlišný herní systém. Ale je to natolik zkušený hráč, že to zvládne. Všichni o něm vědí, že během léta tvrdě trénuje, fyzicky je připravený parádně," dodal Sivek.

Autor: