Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno: Josef Marha bude působit v Hradci Králové

Sport

  16:47
"Takový je hokejový život, nepředvedl jsem to, co jsem měl. Přesto jsem Pardubicím vděčný, že mi po dlouhých letech v cizině umožnily návrat do Čech," sdělil hokejista, který pochází z Havlíčkova Brodu, ale s hokejem začínal právě v Hradci. Za český tým hrál naposledy před osmnácti lety v Jihlavě, poté působil v nižších zámořských soutěžích, v NHL si zahrál za Colorado, Anaheim a Chicago. Od sezony 2001/2002 působil v Davosu.

Josef Marha (vpravo) krátce po podpisu smlouvy s generálním manažerem klubu Alešem Kmoníčkem. foto: mountfieldhk.cz

O Marhově přestupu do Hradce se spekulovalo už před pátečními zápasy, v nich nakonec Marha v dresu Pardubic odehrál jen první třetinu a po zápase se s vedením pardubického klubu dohodl na ukončení smlouvy.

V sobotu už v Hradci absolvoval první trénink, smlouvu podepsal do konce sezony. Už zítra by se mohl s hradeckým týmem vypravit do Plzně, kde dojde na souboj zatím v tabulce třetího obhájce titulu s druhým Hradcem. "Bude připravený, o jeho nasazení do zápasu rozhodnou trenéři," uvedl manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Právě hradečtí trenéři Draisaitl a Kučera ale budou s příchodem kvalitního středního útočníka spokojeni. "Od začátku sezony chtěli jednoho centra, když se Marha na trhu objevil, projevili o něj zájem," potvrdil manažer.

Samotný Marha se neobává, že by po nepříliš zářném několikaměsíčním angažmá v Pardubicích nezapadl do týmu, kterému se daří. "Hraje se tu obranný styl, což by mi mělo vyhovovat," poznamenal.

Navíc mu vyhovuje, že bude poprvé v kariéře moci hrát nejvyšší soutěž doma. "Že bych mohl hrát extraligu právě v Hradci, mi přijde až neskutečné," uvedl útočník, který v dresu konkurenčních Pardubic sehrál 22 zápasů, vstřelil v nich dvě branky a přidal čtyři asistence.

Příchodem Marhy se ještě zvýší konkurence v útoku zatím v tabulce druhého Mountfieldu. Po uzdravení všech hráčů hlavně v útoku se například v pátečním duelu s Libercem nedostalo místo v sestavě na Tvrdíka a Škodu, mimo zůstali i Suja, Marek a Nedvídek, kteří letos také už sehráli řadu zápasů. "Zatím tohle neřešíme, ne všichni hráči jsou úplně zdraví, uvidíme v dalších týdnech," konstatoval Kmoníček.

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...