Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno odvolací komisí: Plzeň a Boleslav o body přijdou

Sport

  20:32
PRAHA - Odvolací komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) dnes potvrdila rozhodnutí ředitele extraligy Stanislava Šulce odebrat body Mladé Boleslavi a Plzni za chybné registrace hráčů. ČTK o tom informoval předseda komise Mojmír Šatava. Mladá Boleslav tak definitivně přišla o 22 bodů, Plzeň o devatenáct.

Mladá Boleslav - Plzeň (zleva: Martin Straka, Jaroslav Modrý) foto: ČTK

Rozhodnutí odvolací komise APK LH již není na úrovni sportovních orgánů možné zvrátit. Další institucí, na kterou se mohou kluby obrátit, je pouze soud.

Odvolací komise měla kauzu na stole podruhé. V prvním případě ale v minulém týdnu rozhodla věc neřešit kvůli formálnímu pochybení s tím, že oba kluby se měly nejdříve odvolat k Šulcovi. Ten s tímto stanoviskem ale nesouhlasil, podle něj měla komise už tehdy rozhodnout, proto jí případ poslal zpět.

"Vzhledem k tomu, že ředitel APK LH byl k rozhodnutí oprávněn a senát odvolací komise APK LH neshledal v jeho předmětném rozhodnutí porušení řádů a stanov Českého svazu ledního hokeje a APK LH, senátu proto nezbylo než rozhodnutí ředitele potvrdit," uvedli zástupci odvolací komise v odůvodnění konečného verdiktu. Společně se Šatavou celou kauzu řešili Vladimír Šubrt a Martin Urban, zbývající dva členové komise Zdeněk Haber a Bohumil Kožela se kvůli možné podjatosti finálního rozhodnutí nezúčastnili.

Kvůli administrativním nesrovnalostem při registraci hráčů přišly za následné neoprávněné starty o body tři kluby. Vedle Mladé Boleslavi a Plzni bylo potrestáno i Kladno, které přišlo o šest bodů. Zatímco vedení Kladna trest přijalo, Mladá Boleslav i Plzeň se odvolaly. Oba kluby již dříve připustily, že se v případě neúspěchu u odvolací komise APK LH budou hájit soudní cestou.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha