Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Pozitivní testy před startem přípravných kempů. NHL odhalila 43 nakažených hráčů

Sport

  9:07
New York - Před pondělním zahájením přípravných kempů mělo pozitivní test na koronavirus 43 hráčů NHL. Všichni nakažení hokejisté byli nebo ještě jsou v karanténě. Vedení zámořské soutěže oznámilo, že více než 600 hráčů absolvovalo 4934 testů.

Nejmenovaný hokejista Ottawy měl pozitivní test na koronavirus. První potvrzený případ mezi hráči NHL oznámili zástupci klubu. Hokejista měl podle nich mírné příznaky nemoci a nyní je v karanténě. Představitelé Senators zároveň vyzvali ostatní členy týmu, aby se rovněž izolovali a pečlivě sledovali svůj zdravotní stav. foto: ČTK/AP

New York 14. července (ČTK) - Před pondělním zahájením přípravných kempů mělo pozitivní test na koronavirus 43 hráčů NHL. Všichni nakažení hokejisté byli nebo ještě jsou v karanténě. Vedení zámořské soutěže oznámilo, že více než 600 hráčů absolvovalo 4934 testů.

Bobby Ryan (9) slaví se střídačkou.
Bobby Ryan (9) přijímá gratulace od spoluhráčů.

Třicítce hokejistů vyšel pozitivní test při odběrech v tréninkových centrech. U dalších 13 hráčů se nákaza prokázala jinde. Jména nakažených ani jejich týmů NHL nezveřejňuje.

Na pokračování sezony se od pondělí připravuje 24 týmů, kterých se týká rozšířené play off. Hrát se bude od 1. srpna v Edmontonu a Torontu. Kvůli šíření koronaviru byla NHL přerušena 12. března.

Autor: