Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Pražský Lev získal útočníka Tatíčka z Davosu

Sport

  16:38
Hokejisty Lva Praha posílí český útočník Petr Tatíček, který strávil uplynulých sedm sezon v Davosu. Třicetiletý kladenský odchovanec získal se švýcarským klubem tři mistrovské tituly. V českém týmu Kontinentální ligy naopak nebude pokračovat švédský útočník Richard Gynge, který se vrací do mistrovského Dynama Moskva.

Davos (Zprava Petr Tatíček, Petr Sýkora) foto: Reuters

Tatíček se českému publiku představí poprvé od roku 2006, kdy nastoupil v deseti zápasech za mateřské Kladno a pak odešel do Davosu. Za sedm let odehrál ve švýcarské lize 329 zápasů s bilancí 95 gólů a 103 branek. Předloni byl se sedmi góly nejlepším střelcem play off při tažení Davosu za titulem.

V letech 2001 až 2006 působil rakovnický rodák v zámoří, v NHL se však neprosadil. Za Floridu, která ho draftovala v roce 2002 jako devátého hráče v pořadí, nastoupil jen ve třech utkáních.

Gynge byl v ročníku 2011/12 nejlepším kanonýrem švédské ligy, když v 55 utkáních nastřílel 28 branek. Před minulou sezonou si zajistil angažmá v Dynamu, kde skóroval desetkrát v 29 utkáních a přidal čtyři nahrávky.

Krátce po začátku roku se stěhoval do Prahy a Lvu pomohl čtyřmi body (2+2) v devíti zápasech včetně play off. Výměnou za Gyngeho získali Pražané právo výběru v draftu 2014.

Autor: