Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Překvapení se nekonalo, v čele Českého hokeje bude počtvrté za sebou Král. Funkci dostal i Jágr

Sport

  12:44aktualizováno  12:52
Praha - V čele Českého hokeje bude i další čtyři roky Tomáš Král. Šestapadesátiletý právník byl v sobotu na volební konferenci v Praze počtvrté za sebou zvolen prezidentem. Ve výkonném výboru svazu nově zasedne i hrající majitel Kladna Jaromír Jágr.

Prezident hokejového svazu Tomáš Král. foto:  Michal Šula, MAFRA

Řízení svazu převzal Král v roce 2008 po Vratislavu Kulhánkovi a potřetí za sebou neměl při volbě protikandidáta. „Děkuji, neberu to jako formalitu,“ řekl Král po znovuzvolení.

Ve výkonném výboru Českého hokeje budou v dalších čtyřech letech Jágr, Marek Chmiel, Aleš Pavlík, Daniel Sadil, Jiří Šlégr, Libor Zábranský, Petr Bříza, Bedřich Ščerban, Jiří Šindler a Milan Vacke. Nováčky jsou vedle Jágra také Chmiel, Sadil a Šindler, kteří nahradili Otakara Černého mladšího, Aleše Kmoníčka, Karla Jankoviče a Miloslava Šebu.

Tomáš Král (56)

Datum a místo narození: 15. února 1964, Plzeň

Funkcionářská kariéra: předseda arbitrážní komise ČSLH (2004-08), prezident HC Plzeň (2004-08), předseda ČSLH (od 2008)

Rodina: ženatý, tři děti

Ostatní: vystudovaný právník, majitel advokátní kanceláře Král a spol.; v mládí hrál závodně tenis, na nižších úrovních rovněž fotbal a hokej, zúčastnil se i automobilového seriálu Ford Fiesta Cup; jako advokát zastupoval řadu známých osobností či aktérů mediálně známých kauz, například bývalého tenistu Milana Šrejbra, šéfa Sazky Aleše Hušáka nebo syna bývalého ředitele TV Nova Vladimíra Železného Davida; předsedou svazu byl jednomyslně zvolen v červnu 2008, při následujících třech volbách včetně letošní neměl protikandidáta; během jeho vedení se podařilo dostat hospodaření svazu ze ztráty do kladných čísel, zlepšily se i vztahy s mezinárodní federací IIHF; ekonomickým úspěchem skončilo divácky rekordní MS 2015 v Praze a Ostravě, naopak se dlouhodobě nedaří vylepšit výsledky juniorských reprezentací, seniorský tým čeká na medaili z MS od roku 2012; nedávno výkonný výbor schválil, že extraliga bude kvůli ekonomickým dopadům koronaviru v příští sezoně nesestupová.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...