130 let
České Budějovice - Vítkovice. Rastislav Dej z Budějovic před brankou Filipa Šindeláře z Vítkovic

České Budějovice - Vítkovice. Rastislav Dej z Budějovic před brankou Filipa Šindeláře z Vítkovic | foto: ČTK

Přestěhuje se Mountfield do Hradce? Jednat se bude příští týden

Sport
  •   17:13
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Příští týden budou pokračovat jednání o případném stěhování klubu HC Mountfield z Českých Budějovic či možnosti setrvání v Budvar Aréně. Nejdále je vedení extraligového klubu v jednání s Hradcem Králové, kde se sejde prezident HC Mountfield Miroslav Schön se zástupci města v pondělí. Na středu má naplánovanou schůzku s vedením města Českých Budějovic a Budějovického Budvaru.

"V pondělí máme jednání v Hradci Králové, kde jsme nejdále. Definitivně se tam nic určitě nerozhodne, protože máme ve středu trojstrannou schůzku v Českých Budějovicích, ale můžeme se mílovým kroky k dohodě přiblížit," řekl Schön s tím, že ale stále zůstává i možnost stěhování klubu do Jindřichova Hradce či Znojma.

Klub hledá jiné působiště mimo českobudějovickou Budvar Arénu kvůli sporu o čepování piva v aréně s městem, které je majitelem haly, a pivovarem Budvar. Klub podepsal novou smlouvu se společností BPA sport marketing, jež je držitelem práv na extraligu, v které se mimo jiné zavazuje, že při domácích zápasech bude na stadionu točit pivo oficiálního partnera soutěže Radegast.

Město má ale v Budvar Aréně smlouvu s Budějovickým Budvarem. Za porušení hrozí milion korun za jednotlivé zápasy či maximálně 15 milionů za sezonu. Proto klub hledá jiné působiště a jedná o přesunu do Hradce Králové.

Možnost výjimky je jen v případě, že se třetí subjekt stane významným partnerem klubu s ročním plněním nejméně 13 milionů korun.

Schön se měl původně setkat v úterý s primátorem Českých Budějovic Jurajem Thomou, který ale kvůli pracovním důvodům při povodních schůzku zrušil a prezident klubu místo toho absolvoval ve středu setkání s jeho prvním náměstkem Miroslavem Jochem. Dohodli si trojstrannou schůzku na středu v příštím týdnu.

Budou hrát tam, kde jim to umožní

Schön nechtěl hodnotit, jaké může přinést naděje českobudějovickým fanouškům k setrvání na jihu Čech. "Naši prioritou je hrát extraligu a budeme hrát tam, kde nám to bude umožněno," doplnil Schön.

Hradecká radnice by podle náměstka primátora Martina Soukupa (ODS) příchod extraligy do města uvítala. "Pro fanoušky i pro město by to bylo obohacení, zajímavá by byla i rivalita se sousedními Pardubicemi," řekl Soukup, který je současně předsedou představenstva hradeckého hokejového klubu Královští lvi.

Podle Soukupa, který se jednání o případném stěhování nejvyšší soutěže z Českých Budějovic do Hradce Králové účastní, se stále jedná a dosud žádné rozhodnutí nepadlo. "Jednání jsou vstřícná, rádi bychom se dohodli, ale stále zbývá k dořešení poměrně dost složitých věcí. Další posun v jednáních by měl být v příštím týdnu," řekl Soukup, který nechtěl odhadovat, kdy by mohlo dojít k definitivnímu rozhodnutí. Podle Soukupa zatím není vyřešená otázka rozpočtu nového klubu či otázka licencí.

Autor: ČTK