Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Při premiéře NHL v Praze vyhráli Rangers

Sport

  22:37
PRAHA - Premiéra NHL v Praze je již minulostí. Co o zápase řekli jeho účastníci? Kouč vítězného týmu Tom Renney si po vítězném utkání pochvaloval, že se jeho mužstvo s přibývajícími odehranými minutami neustále zlepšovalo.

Hráči Rangers se radují z první výhry v sezóně, v popředí zklamaný kapitán Tampy Vincent Lecavalier. foto: ČTK

"Kolem zápasu byl velký humbuk a naše hra v první třetině nebyla nic moc, ale od druhé třetiny už to bylo lepší. Celkově jsme vyprodukovali hodně střel," poznamenal Renney na tiskové konferenci po zápase.

Přestože vítězná trefa Rangers, kterou zaznamenal v 55. minutě útočník Brandon Dubinsky, přišla v přesilovce, k hernímu projevu svých svěřenců v početní výhodě měl jejich kouč výhrady. Jezdci ji hráli zásluhou nedisciplinovanosti soupeře celkem sedmkrát. "Naše přesilovky ještě nebyly moc dobré, musíme se v nich zlepšit," řekl Renney.

Jeho protějšek Barry Melrose se i přes těsnou prohru snažil najít především pozitiva. "I když jsme prohráli, viděl jsem tam spoustu pozitivních věcí.

Nehráli jsme špatně a v té poslední přesilovce jsme mohli klidně vyrovnat, velkou šanci tam měl Prospal," připomněl Melrose příležitost českého útočníka, kterou překazil gólman Henrik Lundqvist. Nástup do zápasu se Bleskům relativně povedl, z několika velkých možností jít do vedení však nedokázali využít ani jedinou. "Měli jsme ze začátku opravdu hodně šancí, v nichž byli Lecavalier, St. Louis, Prospal nebo Stamkos, ale neproměnili jsme je," litoval Melrose. "To je důvod, proč jsme dnes prohráli, protože soupeř své šance využil lépe," dodal Melrose.

Našel však v úvodu sezony také další nešvar, kvůli němuž dnes Tampa ztratila všechny body. "Musíme něco udělat s tak vysokým počtem vyloučení.

Bylo tam moc zbytečných faulů hokejkou," prohlásil Melrose.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...