Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Primátor Popradu: HC Lev u nás nechal dluhy

Sport

  19:20
POPRAD - Primátor Popradu Anton Danko neskrývá zklamání a hořkost z přesunu hokejového klubu HC Lev do Prahy. Letošní nováček Kontinentální hokejové ligy podle něj nedodržel dohody a navíc má pod Tatrami dluhy.

HC Lev Poprad (Václav Nedorost). foto: www.hclev.eu

"Co k tomu můžu říct, je to jejich rozhodnutí. Snad v kontextu toho, co se teď děje, zůstal HC Lev dlužit mnohým podnikatelům nemalou finanční částku. Věřím, že bude naplněn reglement KHL a nedovolí jim hrát soutěže, pokud do 30. června nezaplatí všechny dluhy," citoval Danka server sport.sk poté, co dnes výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje schválil působení HC Lev v Praze, kam se ho rozhodl přesunout vlastník klubu ČKD Group.

VÍCE ZDE:

"Držím jim palce, i když jsem zklamaný, že odešli po roce. Byli jsme dohodnutí minimálně na pět let. Porušili všechny dohody. Nezbývá nám než zajistit si KHL prostřednictvím HK Poprad," uvedl Danko. Extraligový popradský celek nyní usiluje o vstup do Kontinentální ligy stejně jako Slovan Bratislava.

HC Lev už v první polovině února propustil většinu zaměstnanců včetně manažerů. Po ztrátě nadějí na postup do play off opustila tým vedený koučem Radimem Rulíkem i řada hráčů včetně několika českých opor.

Autoři: ,