130 let
Jiří Hudler se od nové sezony bude opět takto radovat se svými parťáky z Detroitu.

Jiří Hudler se od nové sezony bude opět takto radovat se svými parťáky z Detroitu. | foto: ČTK

Pro Hudlera hledá Detroit místo. 'Nechci kvůli němu měnit celou sestavu,' tvrdí kouč

Sport
  •   16:30
DETROIT - Kouč Detroitu Mike Babcock se stále snaží najít v sestavě týmu místo pro českého útočníka Jířího Hudlera, kterému se nevydařil vstup do sezony. Navrátilec z KHL dosud nevstřelil ani gól a připsal si jen tři asistence. Kvůli mizerné produktivitě vypadl Hudler i ze sestavy.

Teď by měl v NHL nastupovat společně s Valtterim Filppulou a Dannym Clearym, Babcock však řeší, zda má význam kvůli jednomu hráči výrazně zasahovat do složení útočných formací celého týmu. "Nevím, co budu dělat. Chtěl bych, aby hráli všichni. Nechci ale měnit celou sestavu, abych pomohl jednomu hráči. To by nemělo moc velký význam," uvedl Babcock pro Detroit Free Press po středečním tréninku.

Podle všeho to ale vypadá, že pro nadcházející duel s Edmontonem změny udělá a Hudlera nechá hrát s Filppulou a Clearym. Šestadvacetiletý český centr po dvou zápasech na tribuně třikát za sebou nastoupil. "Hudler se stále zlepšuje. Nejdůležitější ale je, aby pomáhal mužstvu. Pokud jste dobrý hráč, musí to být na ledě vidět. A musíte přesvědčit trenéra, aby vám dal více prostoru na ledě," podotkl Babcock. Rodák z Olomouce si svůj návrat do NHL jistě představoval jinak. O krizi ale nemluví.

"Neřekl bych, že je to krize. Nevím, co se děje, ale zřejmě je to souhra řady okolností. Je to jen pár zápasů bez gólu. Potřebuju jen jeden dát a pak to bude lepší," řekl Hudler. Na souhru s novými parťáky se těší. I proto, že s Filppulou i Clearym už v minulosti hrál. "S Filppulou jsem hrál dlouho a znám ho. Jezdí nahoru dolů, oba po ledě lítáme. Potřebujeme se jen dostávat do útočného pásma a tam se prosazovat," dodal bývalý hráč Vsetína.

Autor: ČTK