130 let
Zklamaný Martin Straka.

Zklamaný Martin Straka. | foto: Radek Petrášek, ČTK

Doporučujeme

Protesty se v Plzni nekonaly. V Boleslavi visel transparent

Sport
  •   21:33
PLZEŇ/MLADÁ BOLESLAV - Fanoušci hokejové Plzně vyslyšeli přání šéfa klubu a kapitána týmu Martina Straky a nakonec si rozmysleli velké protesty proti klubu hrozícím kontumacím a zejména proti řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi. Pouze symbolicky protestovali fanoušci Mladé Boleslavi, které také hrozí velký odečet bodů za neoprávněný start hráčů v soutěžních zápasech.

ONLINE ROZHOVOR

Fanoušci plzeňských Indiánů přitom původně plánovali před zahájením utkání proti Vítkovicím proti možnému odečtení 19 bodů velké protesty. Před stadionem chtěli například vystavit figurínu Šulce, kterou by mohli příchozí do ČEZ arény fackovat. Všechny protestní akce ale příznivcům Západočechů nedoporučil už dopoledne prostřednictvím klubového webu Straka.

Plzeňští diváci ještě před zahájením utkání ukázali, že za svým vůdcem stojí. Před halou se neobjevily žádné dehonestující transparenty proti řediteli nejvyšší soutěže a všichni fanoušci začali sborově skandovat "My tu ligu stejně vyhrajem!" Navíc těsně před úvodním v hazováním hlasatel přečetl Strakův vzkaz. Ten obsahoval doporučení, že se mají diváci vyvarovat nadávek směrem k Asociaci profesionálních klubů, hokejovému svazu a především konkrétních invektiv proti Šulcovi. Případ má podle Straky řešení v jiné rovině. Na to stadion zareagoval skandováním jména plzeňského kapitána a během zápasu se příznivci Indiánů věnovali pouze sportovnímu povzbuzování.

"Šulci, tohle chceš???"
Mladoboleslavští fanoušci se na znamení nesouhlasu s možnou kontumací zápasů Bruslařského klubu rozhodli v závěru první třetiny opustit "kotel", ve kterém zůstal pouze transparent s nápisem "Šulci, tohle chceš???" I díky tomu ale většina z nich neviděla jediný gól domácích, kteří nakonec prohráli s Litvínovem 1:2 po samostatných nájezdech.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz