Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

První bitvu hokejové války ovládly Vítkovice, Slavii smetly vysoko 7:2

Sport

  20:28aktualizováno  20:51
OSTRAVA/PRAHA - První semifinále 02 extraligy se proměnil v poslední třetině v exhibici domácích Vítkovic, které smetly v ostře sledovaném měření pražskou Slavii 7:2. Druhý zápas série se hraje v Ostravě v pátek.

Vladimír Růžička. foto: ČTK

Měl to být souboj trenérů Aloise Hadamczika z Vítkovic a Vladimíra Růžičky ze Slavie. Nebo také vítkovického brankáře Jakuba Štěpánka s kapitánem sešívaných Romanem Červenkou.

SLAVII SŤAL NEČEKANÝ HRDINA, REHÁK JI DAL PRVNÍ DVA GÓLY SEZONY - VÍCE ZDE!

V prvním zápase semifinále O2 extraligy to v Ostravě byla ale především bitva domácího ofenzivního valu s hostující děravou obrankou. Výsledek byl jednoznačný. Vítkovice vyhrály s přehledem 7:2. Největšími hvězdami ostravského týmu byli gólman Štěpánek a neudržitelný Krenželok (1+3).

Vítkovice-Slavia.

Byla to právě ve čtvrtfinále nevýrazná lajna Szturc, Štefanka, Krenželok, který v páté minutě rychle odpověděla na překvapivé vedení hostí. Navíc o 17 vteřin později doslova dovezl do Slipčenkovy branky kotouč obránce Rehák a bylo to 2:1. Následující dvě minuty byly zcela v režii Vítkovických, ale další gól domácí nepřidali.

Dočkali se až v 27. minutě, kdy se trefil Szturc po přihrávce hvězdy večera Krenželoka. Sešívaní ale ve 36. minutě odpověděli chytrou beckhandovou střelou Vondrky a závěrečná třetina slibovala velké drama. To se ale nekonalo. Hned po návratu z kabin se trefil obránce Štefanka a bylo rozhodnuto. "Ten můj gól hodně týmu pomohl, chtěli jsme to v poslední třetině otevřít. A doplatili jsme na to," přiznal po zápase hostující útočník Vondrka.

Robert Slipčenko.

A měl pravdu, v poslední desetiminutovce lovil puk z branky nejistý Slipčenko ještě třikrát. "Gólman je dneska moc nepodržel. Hodně puky jen vyrážel před sebe, čímž nám práci hodně usnadňoval," usmíval se hrdina zápasu Krenželok. "Jsem rád, že naše lajna zabrala. Ve čtvrtfinále jsme se spíše vezli s ostatními," dodal.

V ostře sledované sérii se tak ujali svěřenci Aloise Hadamczika vedení 1:0, Růžičkovi svěřenci mají ale šanci na odplatu již v pátek na stejném místě ve stejném čase - v ČEZ Aréně od 18:10 hodin.

1. SEMIFINÁLE O2 EXTRALIGY

Vítkovice Steel - Slavia Praha 7:2 (2:1, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 5. Krenželok (Jurečka), 5. Rehák (Hruška), 27. Szturc (Krenželok, Stehlík), 41. Štefanka (Kuboš, Krenželok), 51. Rehák (Krenželok, Szturc), 58. Štefanka (Barinka), 59. Vrána (Treille) - 4. Kůrka (Kadlec, Červenka), 36. Vondrka (Kůrka, Červenka). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 7372. Stav série: 1:0.

Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Plášek (18. Selingr) - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, Sloboda - Kůrka, Červenka, Sklenář - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, P. Jelínek, Vondrka - Endál, V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!