Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další těsná bitva. Zlín zvítězil ve Vsetíně, v prvoligovém finále je srovnáno

Brankář Zlína Dan Huf zasahuje ve finále první ligy proti Vsetínu. foto: ČTK

Ve finále první hokejové ligy je srovnáno. Zlín si v druhém souboji poradil s domácím Vsetínem 2:1 , když v 28. minutě rozhodl Darek Hejcman.
  20:01

Vsetín nastoupil oproti sobotnímu úvodnímu duelu bez obránce Ondřeje Smetany a lotyšského útočníka Daniele Berzinše a do sestavy se zařadil forvarda Tomáše Vávru. Ve zlínské sestavě nahradil Šimona Frömela další útočník Jakub Čechmánek. Osmnáctiletý syn gólmana Romana Čechmánka, který získal pět titulů se Vsetínem a v sobotu vhodil čestné buly, si odbyl premiéru v play off.

Domácí, povzbuzení sobotním obratem a výhrou 4:3 v prodloužení, byli v úvodní třetině výrazně aktivnější a přestříleli soupeře 19:6. Největší šanci měl v 17. minutě Miroslav Holec, ale brankář Daniel Huf jeho střelu z pozice mezi kruhy ukryl v lapačce.

ONLINE: Vsetín - Zlín (2. zápas)

Druhý zápas finále jsme sledovali v podrobné reportáži

Z vedení se radoval v čase 17:38 ve vlastním oslabení při vyloučení Jakuba Husy Zlín. Střelu Petra Kratochvíla z pravého kruhu vyrazil Tomáš Vošvrda před sebe a Pavel Sedláček doklepl puk do odkryté branky.

V úvodu druhé části byli aktivnější hosté, ale Vošvrda odolal. Ve 26. minutě překonal Hufa dorážkou vlastní střely Vávra a vyrovnal na 1:1. Na střídavý start z druholigového Valašského Meziříčí nastoupil za Vsetín teprve potřetí v sezoně a poprvé se prosadil.

Zlínský brankář Daniel Huf.

Za 164 sekund ale opět vedli Berani. Tomáš Pospíšil po individuální akci předložil puk bekhendem před odkrytou branku Darku Hejcmanovi, který snadno skóroval. V 32. minutě Holec trefil konstrukci branky, možnost na vyrovnání nevyužil ani Jonák a potom Huf kryl i další Holcovu možnost.

Ve třetí části se snažili vyrovnat opět Holec a také Roman Půček. Vsetín se ubránil při Klhůfkově trestu a v 50. minutě v přečíslení po přihrávce Martina Langa odmítl pojistku náskoku Petr Mrázek, který přestřelil. Zlín ale těsný náskok udržel při power play soupeře umocněné na závěrečných 53 sekund vyloučením Mikuláše Zbořila.

Play-off Chance ligy
Finále 2. 4. 2023 17:00
VHK ROBE Vsetín : Berani Zlín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly:
25:08 Vávra (Berger)
Góly:
17:38 P. Sedláček (Kratochvíl)
27:52 Hejcman (Pospíšil)
Sestavy:
Vošvrda (Žukov) – Hryciow, Říha, Krajčík, O. Němec, Česánek, Jenáček, Voženílek – Jonák, Š. Bláha, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Hořanský, Vávra, Berger – Jenyš, Lichanec, Číp.
Sestavy:
Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Suhrada, Zbořil, Novotný, Talafa, Riedl – Kratochvíl, Kindl, Z. Sedlák – Lang, P. Sedláček, Mrázek – Čechmánek, Hejcman, Pospíšil (A) – Apolenář, Sadovikov, Köhler (C).

Rozhodčí: Petružálek, Pilný – Zídek, Dědek

Počet diváků: 5400

Stav série: 1:1

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,