Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

První tři týmy extraligy nezaváhaly, soutěž dál vede Hradec Králové

Sport

  20:38aktualizováno  20:50
PRAHA - Hokejisté Hradce Králové v souboji s Vítkovicemi nezaváhali a i po jedenáctém kole soutěže vedou extraligu. Na opačném konci tabulky se hráči Zlína potřetí v sezóně radovali z domácích tří bodů, tentokráte to po výsledku 5:3 odnesla Mladá Boleslav.

Souboj třineckého Tomáše Marcinka s Janem Eberlem. foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Výsledky 11. kola extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 42. Krajíček (Werek, Gernát), 60. Svačina (Adamský) - 17. Čerešňák (Kratěna, Nedorost), 40. J. Kindl (Nedorost), 50. Kratěna (Gulaš, D. Kindl).

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 5:3 (2:1, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Řezníček (Ondráček, Fořt), 18. Šlahař (Honejsek, Herman), 41. Řezníček (Gazda, Ondráček), 49. Freibergs (Poletín, Herman), 60. Ondráček - 17. Kotvan (T. Knotek, Pacovský), 57. Klepiš (T. Voráček, Dlapa), 58. Skalický (Kotvan).

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 6:3 (1:0, 4:2, 1:1)

Branky a nahrávka: 6. Roman Vlach (F. Novotný), 22. O. Beránek (Roman Vlach, T. Mikúš), 26. Plutnar (Šenkeřík), 31. T. Mikúš (Roman Vlach, Šenkeřík), 36. Skuhravý (Flek, T. Rachůnek) 60. Skuhravý (Sičák) - 30. Duda (V. Růžička ml., Dietz), 38. Duda (Knot), 42. T. Svoboda (Knot, Duda).

HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Burian (Staněk), 35. Ondrušek (Laš, Irgl), 52. Škůrek (J. Knotek, Laš), 59. Irgl (technický gól) - 3. Perret (Čáslava, Poulíček), 17. Perret (Miromanov).

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:5 (2:3, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. J. Hruška (J. Mikuš, Bartejs), 13. Zaťovič (Mueller, Kašpar) - 5. Redenbach, 7. L. Krenželok (Šmíd), 9. Lenc (Ševc, L. Hudáček), 28. Ševc (D. Špaček, Lakatoš), 35. Lenc (M. Kvapil, L. Hudáček).

Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Vopelka (Nedomlel, Rákos), 40. Paulovič (Zámorský, Rákos), 50. R. Pavlík (Vopelka, Cibulskis), 60. Zámorský (Vincour) - 28. Tybor (O. Roman, D. Květoň).

Třinec podlehl na svém ledě Plzni 2:3. Hosté vedli zásluhou branek obránců Petera Čerešňáka a Jakuba Kindla po dvou třetinách o dva góly. Utkání, které sledoval z tribuny Jaromír Jágr, zdramatizoval kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček. Ondřej Kratěna ale v přesilové hře, které byly v zápasové rozdílové, zvýšil na 3:1. Domácí se ještě prosadili v power play tečí Vladimíra Svačiny v čase 59:15, vyrovnat již ale nestihli.

Hráči Zlína porazili Mladou Boleslav 5:3 a připravili tak soupeři čtvrtou prohru v řadě. Středočeši, které podruhé vedl nový trenérský štáb v čele s Miloslavem Hořavou, klesli na předposlední místo tabulky. Gólem a dvěma asistencemi se o to zasloužil Jiří Ondráček.

Domácí Olomouc zdolala Pardubice 4:2 a potřetí za sebou naplno bodovala. Hanáci sice dvakrát prohrávali po trefách francouzského útočníka Jordanna Perreta, na ty ale odpověděli Vilém Burian a Jiří Ondrušek. Vítěznou trefu si připsal v 52. minutě David Škůrek a výsledek dovršili domácí 103 sekund před koncem díky technickému gólu Zbyňka Irgla. Dynamo se potřetí za sebou představilo venku a ani tentokrát nebodovalo.

Hokejisté Karlových Varů porazili Chomutov 6:3 a posunuli se na 12. místo tabulky, hosté jsou i nadále poslední. Gólem a dvěma asistencemi se pod výhru Energie podepsali Roman Vlach a Tomáš Mikúš, hostům k úspěchu nepomohly ani tři body Radka Dudy.

Hokejisté Hradce Králové vyhráli i sedmé domácí utkání v sezoně a po vítězství 4:1 nad Vítkovicemi i nadále vedou tabulku soutěže. Hosté si naopak připsali čtvrtou prohru v řadě, zůstali však na osmém místě.

Hokejisté mistrovské Komety prohráli v 11. kole extraligy s Libercem 2:5. Podruhé v této sezoně vyšli na domácím ledě bodově naprázdno a ukončili sérii tří vítězných zápasů, v níž ztratili jen bod. Bílí Tygři si výhrou udrželi druhé místo v tabulce, dvě jejich branky vstřelil Radan Lenc. Brno vstřelilo oba góly v přesilovkách.

Poslední utkání 11. kola mezi Litvínovem a Spartou Praha se chystá v sobotu 20. října.

Kompletní 12. kolo je na programu už v neděli 21. října.

Hráč Zlína Ralfs Freibergs.
Brankář Olomouce Branislav Konrád odehrává puk, stíhá jej protihráč Jordann...
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...