Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

První výhra Růžičkovy party, Vítkovice si mečbol nevybojovaly

Sport

  20:40aktualizováno  20:47
PRAHA - Můj dům, můj hrad. Tak to zatím vypadá v semifinálové sérii mezi Vítkovice a Slavií. Pražský celek po dvou porážkách v Ostravě z minulého týdne na domácím ledě zabojoval a po výhře 5:3 snížil stav série na 1:2 ze svého pohledu. Čtvrtý duel se hraje v Praze v úterý, opět od 18:10 hodin.

Slavia-Vítkovice. foto: ČTK

Play off, to je především souboj brankářů a hlavně boj o to, který celek udělá méně chyb.

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Čelanský (Slavia): "Všechny tři utkání měla stejný průběh. Brzy jsme se dostali do vedení, bohužel nepochopitelně hned inkasujeme. I když na to hráče upozorňujeme, stále si to říkáme, tak se situace opakovala. Už třetí utkání ale dostáváme Vítkovice pod tlak, lépe bruslíme, máme lepší pohyb a jsme rádi, že jsme dnes vyhráli."

Kamil Konečný (Vítkovice): "I přes brzy inkasovaný gól jsme v první části hráli poměrně dobře, velice rychle jsme se z toho otřepali, dali dvě branky a dostali se do vedení. Zhruba od dvanácté minuty nás Slavia předčila v pohybu, agresivitě. Je pravda, že na naše poměry jsme se dopustili nezvyklého množství chyb. Částečně pod tlakem nebo při velice dobrém pohybu Slavie, ale větší část byla nevynucených, jak říkají tenisté. Myslím si, že někteří hráči nebyli plně koncentrovaní na hru, jak by si člověk představoval."

Vítkovičtí, kteří vedli ve vyrovnané sérii se Slavií po domácím dvojutkání 2:0, se jich v Praze dopustili více než domácí a zaslouženě za to pykaly. Přitom to zpočátku vypadalo na další slávistické déjá vu.

Červenka totiž ve třetí minutě svou sedmou brankou v play off otevřel účet zápasu, když puk záhadným způsobem přeskákal do branky přes záda Štěpánka. Jenže Vítkovice, to jsou v této semifinálové sérii mistři rychlých odpovědí. Třiadvacet vteřin po Červenkovi se trefil také hostující kapitán Jiří Burger a na začátku páté minuty už hosté po Štefankově trefě vedli.

Do konce první třetiny se ovšem skóre ještě otočilo, to když se dvěma slepenými góly v rozmezí třiašedesáti vteřin ve 14. a 15. minutě prezentovali také domácí hokejisté, konkrétně Endál a Vladimír Růžička mladší.

Když v čase 26:13 zvyšoval šikula Havel již na 4:2, vypadalo to na rozhodující trhák sešívaných hokejistů. Jenže po další chybě hned po buly se dostal do střelecké pozice Ujčík a nejlepší aktivní střelec ligy neměl problém vsítit svou první letošní branku v play off - 4:3.

Slavia-Vítkovice.

Jenže slávisté se tentokrát nevzdali, ani s vědomím toho, že celkové skóre ze třetích třetin v této sérii bylo zatím z jejich pohledu 0:6. Hrozivou nulu smazal osm minut po hrubé chybě Jurečky Hudec a bylo rozhodnuto - 5:3. Hosté sice zkusili v závěru dvouminutovou hru bez brankáře, do vážnějšího ohrožení Furchovy svatyně se již nedostali.

ŠTĚPÁNEK: NEJDE TO HODIT NA BEKY, PROHRÁLI JSME JAKO VÍTKOVICE - VÍCE ČTĚTE ZDE!

Série pokračuje za stavu 2:1 pro Vítkovice čtvrtým utkáním opět v O2 Aréně ve Vysočanech v úterý od 18:10 hodin.

3. SEMIFINÁLE PLAY OFF O2 EXTRALIGY

Slavia Praha - Vítkovice Steel 5:3 (3:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Červenka (Kůrka, Kadlec), 14. Endál (Sklenář, Vašíček), 15. V. Růžička ml. (Campbell), 27. Havel (Červenka, Vašíček), 52. Holec - 3. Burger (Selingr, Stehlík), 5. Štefanka (Barinka, Szturc), 27. Ujčík (R. Hruška). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 8122. Stav série: 1:2.

Slavia: Furch - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík - Kůrka, Červenka, Vondrka - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, V. Růžička ml., M. Čermák - Endál, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Selingr - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.