Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Prvním semifinalistou jsou Pardubice. Budějovice vyrovnaly

Sport

  17:32aktualizováno  21:46
PRAHA/OSTRAVA/PARDUBICE - Prvním semifinalistou letošního play off hokejové Tipsport extraligy je pardubický Eaton. Východočeši přehráli Zlín 4:0 na zápasy. Naopak další série mezi Vítkovicemi a Českými Budějovice je opět vyrovnaná. Mountfield úterní duel vyhrál 3:1 a sérii vyrovnal na 2:2.

Pardubice. foto: ČTK

Pardubice vyhrály i čtvrtý zápas nad Zlínem a mohou šetřit síly na semifinále. "Celkově v sérii, byť je to 4:0, tak to nebylo zdaleka tak jasné na ledě. Zápasy byly strašně vyrovnané a těžké. Byly pro nás důležité zápasy venku, že jsme je zvládli a to byl základ," zhodnotil pardubický trenér Jandač. 

Poslední zápas vyhráli Východočeši na svém ledě 6:2, když se dvěma góly blýskl kapitán Koukal. Pardubice navíc prodloužily šňůru vítězných zápasů na šestnáct. "Vítězný gól Radovana Somíka pro nás přišel v pravou dobu, protože jsme v této fázi utkání nehráli dobře a soupeř byl lepší. To v utkání rozhodlo," dodal Jandač.

Rozhodující branku Budějovic dal do vlastní sítě Malík
Naopak hokejisté Vítkovic nezužitkovali výhodu domácího prostředí a dovolili Mountfieldu sérii vyrovnat na 2:2. Smolný večer prožil vítkovický obránce Marek Malík, který si vstřelil vlastní branku, tento gól se v konečném součtu ukázal jako rozhodující. "Dvě třetiny to bylo vyrovnané utkání s tím rozdílem, že jsme dneska dali dva góly a dostali jsme se do výhody," řekl trenér Mountfieldu Kupka.

Domácí ale ani v závěrečném desetiminutovém tlaku nedokázali překonat výtečného brankáře Kováře, jenž byl hlavním strůjcem českobudějovického úspěchu. "Třetí třetina už z naší strany byla poměrně dobrá. Měli jsme spoustu šancí, které jsme nevyužili, a s jedním gólem nemůžeme pomýšlet na vítězství," komentoval vítkovický kouč Moták.


Série mezi Vítkovice a Českými Budějovicemi pokračuje v pátek a utkání bude hostit opět ostravská ČEZ Aréna.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápasy:

HC Eaton Pardubice - PSG Zlín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0) Branky a nahrávky: 20. Jan Kolář I (Starý), 21. Koukal (Jan Kolář I), 35. Somík (Zohorna), 55. Koukal (Starý), 57. Jillson, 59. Rákos (Buchtele) - 16. Finsterle (Balán, Köhler), 27. Balaštík (Galvas, I. Rachůnek). Rozhodčí: Hradil, Hodek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.080. Konečný stav série: 4:0.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) Branky a nahrávky: 51. Klimek (Trnka) - 2. Kolarz (Gulaš), 25. Ptáček, 60. Kašpařík (Šimánek, Podlešák). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 7354. Stav série: 2:2.