Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Rachůnek: Výkon dobrý, jen nás kosí zranění

Sport

  12:28
BRATISLAVA (Od zvláštního zpravodaje LN na Slovensku) - Obránce Karla Rachůnka už nebaví sledovat, jak se český tým na světovém šampionátu zúžuje kvůli zraněním. "Bavili jsme se o tom, ale hrát zápasy opatrně je strašně těžké. Petra trefí puk do krku a Martina dohrál někdo při souboji. A bylo to - děsné náhody," zlobí se hokejista.

Obránce Karel Rachůnek foto: Tomáš KristLidové noviny

Na šampionátu vás nepřemohlo ani Německo a vyhráli jste už pošesté v řadě. Pomáhá vám vítězná šňůra? 
Snažili jsme se zápas odehrát v dobrém tempu, aby se nikdo nezranil, aby všechno bylo v pořádku a měli jsme dobrou náladu do čtvrtfinále. Tak uvidíme, protože máme malinké problémy. Martin Havlát utkání nedohrál a k tomu se zranil i Petr Průcha.

Kazí vám to radost z vítězství?
Hráli jsme, co bylo potřeba a urvali tři body. Jenže zranění Martina s Petrem jsou velká rána. Nevím, jak na tom budou a jestli nám výhra nad Německem vůbec stála za to.

Hráči na marodce přibývají. Necítíte bezmoc?
Je to nepříjemné. Na velkých turnajích potřebujete hodně štěstí. Musí se přitom dařit nejen na ledě, ale také potřebujete, aby byli všichni v pořádku a vyhýbala se jim zranění. Nám se daří na ledě, ale zranění bohužel kosí jednoho hráče za druhým. Bude to těžké.

Vy sám jste ale hrál hned druhé den poté, co vás zranil Jevgenij Arťuchin...
Protože jsem se cítil dobře a nechtěl jsem před čtvrtfinále sedět. Raději jsem se takhle projel s klukama na ledě.

Dá se zraněním nějak vyhnout nebo předejít?
Bavili jsme se o tom, ale hrát zápasy opatrně je strašně těžké. Petra trefí puk do krku a Martina dohrál někdo při souboji. A bylo to -děsné náhody. Je obtížné říct si: hrajme tak, aby se nikdo nezranili.

Obáváte se před čtvrtfinále týmu USA?
Moc jsme se nad tím zatím nezamýšleli a starali se spíš sami o sebe, o vlastní výkon. Teprve teď se podíváme, co bude dál.

Německý tisk: Češi nás strčili do kapsy

Češi strčili německé hokejisty do kapsy. Tak hodnotí pondělní poslední osmifinálový zápas obou týmů na hokejovém mistrovství světa na Slovensku německý deník Financial Times Deutschland, který jako jeden z mála stihl večerní duel před uzávěrkou.

Český národní tým podle něj nedopustil žádné překvapení, a Němce tak po prohře 2:5 čeká ve čtvrtfinále nanejvýš nepříjemný soupeř ze Švédska. Svěřenci trenéra Uweho Kruppa podle listu poprvé na turnaji poznali, kde jsou jejich hranice, a neměli proti obhájcům titulu z Česka žádnou šanci.

Internetový zpravodajský server Spiegel Online shrnul zápas titulkem "Češi deklasovali německý tým". Mužstvo vedené koučem Aloisem Hadamczikem bylo podle něj nad síly německého výběru. Totéž soudí i web deníku Hamburger Abendblatt.

"Češi byli lepší ve využívání šancí, to byl ten největší rozdíl. Myslím, že jsme hráli lépe, než ukazuje výsledek," zhodnotil Krupp zápas s Čechy, kteří byli podle agentury DPA technicky excelentní a dokonale sehraní.                                              čtk


Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!