Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Radek Faksa pomohl výhře Dallasu asistencí. Připsal si šestý bod sezóny

Sport

  7:14
NEW YORK - Hokejový útočník Radek Faksa si připsal v pátečním utkání NHL asistenci u vítězné branky Dallasu, který doma porazil New Jersey 4:2. Český hráč zaznamenal šestý bod sezony (1+5), když po vhazování přistrčil puk na modrou čáru Alexi Goligoskimu, jehož střelu tečoval Colton Sceviour a zvýšil tím na 3:1.

Radek Faksa (12). foto: Reuters

Dallas prolomil sérii čtyř proher a bodově se vyrovnal v čele Centrální divize i celé Západní konference vedoucímu Chicagu. V souboji s New Jersey si domácí vypracovali klíčový náskok v prostřední části, ve které po inkasované brance odskočili soupeři z 1:1 na 3:1. Devils, kterým se ve třetí třetině zranila brankářská jednička Cory Schneider, ještě snížili, ale v poslední minutě pečetil výhru Dallasu svým stým gólem v kariéře Vernon Fiddler.

Jágr se stal třetím nejproduktivnějším hráčem v historii NHL. Dotáhl se na Howea

Washington mohl být prvním týmem, který v probíhajím ročníku dosáhne na stobodovou metu. Nejlepší tým soutěže ale podlehl na svém ledě New Yorku Rangers 2:3. Hosté v prostřední části přišli o dvougólové vedení, v čase 40:17 však rozhodl o jejich úspěchu Derek Stepan, první hvězda zápasu.

Ve zbývajícím utkání pátečního programu přehrál Columbus v domácím prostředí Edmonton 6:3. Blue Jackets dali gól z prvních dvou střel a na každé snížení soupeře odpověděli do minuty brankou. Hlavními strůjci vítězství byli autor dvou tref David Savard a Scott Hartnell s Boonem Jennerem, kteří si připsali shodně gól a asistenci.

Autor: