Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Rakušané hrají i za Kirisitse, který bojuje s leukémií

Sport

  16:51
HELSINKY - Hokejisté Rakouska bojují na mistrovství světa i za člena týmu, který s nimi v dějišti šampionátu nemohl být. Sedmadvacetiletému zadákovi Johannesi Kirisitsovi byla krátce před vrcholem sezony diagnostikována akutní myeloidní leukémie, místo na sever Evropy musel do nemocnice a již začal s terapií.

Reprezentace Rakouska. foto: Reuters

Kirisits po celou svou dosavadní kariéru hraje za Klagenfurt, s nímž vybojoval tři mistrovské tituly. A právě přes svůj klub informoval o svém aktuálním zdravotním stavu. "Bohužel musím dát na vědomí, že si mě opět našla rakovina. Jsem již tři týdny v nemocnici a již jsem začal s terapií," uvedl Kirisits.

Vše o hokejovém MS 2013

Jde totiž již o jeho druhý boj se zákeřnou nemocí. Celou sezonu 2004/05 musel vynechat poté, co mu byl diagnostikován lymfom (zhoubný nádor).

Kirisits ale bitvu svého života vyhrál a k hokeji se následně vrátil. "A tahle nová bitva bude vítězná znovu," prohlásil odhodlaně Kirisits, jenž absolvoval první terapii před dvěma týdny a lékaři mu dávají velmi slibnou naději na plné zotavení.

Kirisits má sice na kontě celkem 45 mezinárodních zápasů, jenže mezi elitou si na MS dosud nezahrál. Byl však členem výběrů, které v roce 2010 a také loni vybojovaly postup z divize I. "Celý náš národní tým na něho myslí, přejeme mu plné zotavení," poslalo rakouské mužstvo Kirisitsovi povzbuzující vzkaz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!