Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

V NHL skončily přestupy: Erat jde za Ovečkinem do Washingtonu

Sport

  21:18aktualizováno  23:51
NEW YORK - Ve středu v 21:00 SEČ skončilo přestupní období v nejprestižnější hokejové lize světa - NHL. A uskutečnilo se několik zajímavých transakcí.

Martin Erat foto: ČTK

  • Martin Erat poprvé mění působiště a míří z Nashvillu do Washingtonu. Jednatřicetiletý útočník, který je s ročním příjmem 5,5 milionu dolarů nejlépe placeným českým hráčem ve slavné soutěži, přestoupil do týmu Capitals spolu s centrem Michaelem Lattou výměnou za osmnáctiletého Švéda Filipa Forsberga."Vyměnit hráče, jako je Martin Erat, kterého klub draftoval, který tu vyzrál a byl jeho oporou dlouhá léta, je vždycky těžké. Ale Marty za námi v minulých dnech přišel a dal najevo, že výměna by pro něj mohla být nejlepší. Proto jsme začali zjišťovat možnosti a chtěli jsme získat mladého a talentovaného hráče. Děkujeme Martinovi za skvělé služby a přejeme jemu i jeho rodině ve Washingtonu to nejlepší," řekl serveru nhl.com generální manažer Nashvillu David Poile.
  • Slovenská hokejová hvězda Marián Gáborík opouští New York Rangers, kteří jej vyměnili do Columbusu za útočníky Dericka Brassarda, Dereka Dorsetta, obránce Johna Moorea a právo výběru v šestém kole letošního draftu. Jednatřicetiletý Gáborík má ještě na příští sezonu platný kontrakt s ročním příjmem 7,5 milionu dolarů.
  •  Cory Conacher, který je druhým nejproduktivnějším nováčkem NHL, byl vyměněn z Tampy Bay do Ottawy. Senators spolu s ním získali právo výběru ve čtvrtém kole letošního draftu za brankáře Bena Bishopa.
  • Útočník Jason Pominville se v NHL stěhuje z Buffala do Minnesoty. Sabres získali za třicetiletého Američana brankáře Matta Hacketta a útočníka Johana Larssona. Pominville strávil v Buffalu celou dosavadní kariéru a od začátku sezony 2011/12 byl kapitánem týmu.
  • Kanadský obránce Wade Redden se stal po českém útočníkovi Jaromíru Jágrovi další posilou hokejistů Bostonu před uzávěrkou přestupů v NHL. Pětatřicetiletého Reddena získali Bruins ze St. Louis za právo výběru v sedmém kole draftu v příštím roce.
  • Fin Jussi Jokinen se stal další posilou Pittsburghu, který jej získal před koncem přestupního termínu z Caroliny výměnou za právo výběru v sedmém kole letošního draftu. Penguins už v minulých dnech angažovali další útočníky Jaromeho Iginlu z Calgary, Brendena Morrowa z Dallasu a beka Douglase Murrayho ze San Jose.
  • Útočník Ryane Clowe byl v NHL vyměněn ze San Jose do New Yorku Rangers. Sharks za třicetiletého tvrdého a produktivního forvarda získali práva výběru v druhém a třetím kole letošního draftu a v druhém kole v roce 2014. Cloweovi po této sezoně končí čtyřletý kontrakt na 14,5 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem.
  • Čech Tomáš Vincour se stěhuje v NHL z Dallasu do Colorada. Avalanche získali dvaadvacetiletého útočníka výměnou za beka Camerona Gaunceho.
  • Kanadský obránce Jay Bouwmeester se stěhuje z Calgary do St. Louis. Flames vyměnili devětadvacetiletého dvojnásobného mistra světa za právo výběru v prvním kole draftu NHL, beka Marka Cundariho působícího na farmě v Peorii v AHL a švýcarského gólmana Reta Berru, jenž je v Bielu.
  • Philadelphia Flyers získala z Columbusu gólmana Steva Masona. Opačným směrem zamířil brankář Michael Leighton a třetí kolo draftu z roku 2015.
Autoři: ,