Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Rangers vyřadili Pittsburgh, Ottawa zůstává ve hře

Sport

  7:05aktualizováno  8:27
NEW YORK - Hokejisté New Yorku Rangers porazili v úvodním kole play off NHL doma Pittsburgh 2:1 v prodloužení, celou sérii ovládli v poměru 4:1 a postoupili do semifinále Východní konference. Naopak razantním způsobem odvrátila konec sezony Ottawa, která uspěla v Montrealu 5:1 a snížila stav série na 2:3. Ve zbývajícím utkání pátečního programu vyhrála Minnesota 4:1 na ledě St. Louis a ujala se vedení 3:2 na zápasy.

Hrdinou Rangers se stal Carl Hagelin. foto: Reuters

New York Rangers vyřadil Pittsburgh, Ottawa dramatizuje sérii

Hrdinou Rangers se stal Carl Hagelin, jenž zápas rozhodl v čase 70:52 po nenápadné akci. Švédský útočník si vybruslil od zadního mantinelu do pravého kruhu a z bodu pro vhazování zamířil přesně k bližší tyči. Branky v základní hrací době padaly z dorážek. Domácí dostal do vedení Derek Stepan a za hosty vyrovnal Nick Spaling. Za vyřazením Penguins stojí slabá produktivita. V pěti zápasech překonali brankáře Henrika Lundqvista jen osmkrát, přičemž lídr týmu Jevgenij Malkin v sérii nebodoval.

Vystoupení Ottawy v play off připomíná svým průběhem základní část. Hráči z hlavního města Kanady ztráceli ještě v úvodu února čtrnáct bodů na elitní osmičku, do které se mocným finišem protlačili. V sérii s Montrealem prohráli Senators úvodní tři duely, ale opět dokazují, že se nevzdávají. Opřít se mohou znovu o brankáře Craiga Andersona, jenž vychytal výhry 1:0 a 5:1, a na posledním triumfu se podílel 45 zásahy.

Ottawa v pátém utkání směřovala k výhře od začátku a brankami Bobbyho Ryana, Patrika Wierciocha a Erika Karlssona disponovala po dvou dvou třetinách třígólovým náskokem. V úvodu závěrečného dějství vykřesal Tom Gilbert Montrealu jiskřičku naděje, která ale v závěru pohasla trefami Erika Condry a znovu Ryana.

St. Louis vstřelilo v desáté minutě úvodním gól zápasu Vladimirem Tarasenkem, jenž v letošním play off skóroval už pošesté. Jenže vzápětí srovnal Marco Scandella a rozhodující trhák si Minnesota vypracovala v závěru prostřední části, kdy byhěm 86 sekund udeřili Nino Niederreiter a Mikko Koivu. Marná byla střelecká převaha Blues (37:19), efektivní hosté je v poslední třetině dorazili gólem Charlieho Coylea.

VÝSLEDKY NHL:

Východní konference - 5. zápasy:

Montreal - Ottawa 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Branky: 42. Gilbert - 10. a 60. Ryan, 16. Wiercioch, 35. Karlsson, 55. Condra. Střely na branku: 46:25. Diváci: 21.287. Hvězdy zápasu: 1. Anderson, 2. Karlsson (oba Ottawa), 3. Galchenyuk (Montreal). Stav série: 3:2.

NY Rangers - Pittsburgh 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 5. Stepan, 71. Hagelin - 38. Spaling. Střely na branku: 36:38. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Hagelin, 2. Lundqvist (oba NY Rangers), 3. Fleury (Pittsburgh). Konečný stav série: 4:1.

Západní konference - 5. zápas:

St. Louis - Minnesota 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: 9. Tarasenko - 12. Scandella, 35. Niederreiter, 37. Koivu, 55. Coyle. Střely na branku: 37:19. Diváci: 19.653. Hvězdy zápasu: 1. Dubnyk, 2. Koivu (oba Minnesota), 3. Tarasenko (St. Louis). Stav série: 2:3.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...