130 let
POKLAD. Takhle vypadají vstupenky na hokejový šampionát 2015, který pořádají...

POKLAD. Takhle vypadají vstupenky na hokejový šampionát 2015, který pořádají Praha a Ostrava. O vstupenky je velký zájem. | foto: Michal Šula, MAFRA

Razie proti falšování vstupenek na hokejové mistrovství. Slovenská policie zajistila podezřelé

Sport
  •   13:52
bratislava - Slovenská policie dnes při raziích na východě země zadržela dvě osoby, které podezírá z falšování vstupenek na květnové hokejové mistrovství světa v Bratislavě a Košicích. Policie o tom informovala na sociální síti.

Kriminalisté také zveřejnili fotografie zfalšovaných vstupenek například na utkání domácí reprezentace s týmem USA. Na nich podle policie nesouhlasí koncové číslo akce v levém horním horu, kde má být uvedeno číslo 82. Rovněž je nesprávně vypočtena suma daně z přidané hodnoty. Na elektronických vstupenkách, které si zájemce vytiskne doma, jsou faktografické údaje v pořádku, čárový kód je ale na pohled méně kvalitní.

Policie vybídla zájemce o šampionát, aby vstupenky kupovali jen od autorizovaných prodejců. V současnosti běží poslední fáze prodeje a fanoušci mohou získat vstupenky na jednotlivé zápasy. Prodej probíhá na stránkách 2019.iihfworlds.com, hockeyslovakia.sk nebo na webu oficiálního prodejce společnosti Ticketportal.

Razii proti falšovatelům vstupenek provedla elitní jednotka slovenské policie v Popradu a ve Spišské Nové Vsi. Policejní akci nazvanou Macejko kriminalisté pojmenovali po maskotovi květnového hokejového šampionátu.

Autor: ČTK