130 let

Gólman Osgood byl opět nepřekonatelný. | foto: ČTK

Red Wings vedou už 2:0

Sport
  •   7:40
DETROIT - Hokejisté Detroitu porazili ve druhém finálovém utkání Stanleyova poháru Pittsburgh 3:0 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:0. Dokázali tak dvakrát využít výhody domácího prostředí a prestižní pohár tak v ideálním případě mohou získat už o víkendu na ledě Pittsburghu. Třetí finálový duel je ale na programu ve středu.

Hráče Red Wings nasměrovali k výhře dvě branky v první třetině, na konečných 3:0 upravil v závěrečné dvacetiminutovce finský útočník Filppula. Brankář Osgood, který opět dostal přednost před Haškem, podruhé udržel čisté konto a ve finále tak ještě neinkasoval. Osgood v zápase zlikvidoval všech 22 střel soupeře a stal se čtvrtým brankářem v historii soutěže, jenž udržel čisté konto v úvodních dvou finálových zápasech

Výsledkem frustrování hosté se více věnovali faulování než hře a nevytvořili si tak žádnou šanci duel zdramatizovat. Vše vyvrcholilo 68 sekund před koncem zápasu, kdy za brankou atakoval Sýkora brankáře Osgooda a na ledě se strhla menší potyčka.

Výsledek - finále, 2. zápas:

Detroit - Pittsburgh 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Stuart (Filppula), 12. Holmström (Zetterberg), 49. Filppula (Franzén, Stuart). Rozhodčí: Joanette, Watson - Racicot, Morin. Vyloučení: 8:13, navíc Roberts, Talbot (oba Pittsburgh) 10 min. Bez využití. Střely na branku: 34:22. Diváci: 20.066. Stav série: 2:0.

Autor: ČTK