130 let

Marek na loňském mistrovství světa. | foto: ČTK

Reprezentaci doplnil už i Marek

Sport
  •   13:35
PRAHA - Útočník Jan Marek z Magnitogorsku doplnil nominaci českých hokejistů, kteří se sejdou v sobotu v Havlíčkově Brodu k prvnímu přípravnému kempu před mistrovstvím světa v Kanadě.

Účastník loňského světového šampionátu v Moskvě je dvaadvacátým hráčem kádru, který čekají ve středu v Třebíči a o den později v Havlíčkově Brodu duely s Běloruskem. Markův Metallurg prohrál ve čtvrtek na ledě Jaroslavle 1:2 v prodloužení, obhájce titulu tak byl v semifinále vyřazen ve třech zápasech.


Osmadvacetiletý centr, který v této sezoně nechyběl ani na jedné ze tří akcí Euro Hockey Tour, je jedním z menšiny zkušených reprezentantů v kádru pro úvod přípravy. Z původní nominace totiž vypadli útočníci Jaroslav Balaštík, Petr Sýkora a Petr Hubáček, kteří se omluvili ze zdravotních či rodinných důvodů a nebudou bojovat o místo v kádru pro mistrovství světa. Pozvánku naopak dostali brankář Vladislav Koutský a útočníci Libor Pivko, Petr Koukal, Jiří
Cetkovský z Pardubic a zlínský Pavel Kubiš.


Nominace

Brankáři: Miroslav Kopřiva (Kladno), Vladislav Koutský (Pardubice),

obránci: Josef Hrabal, Petr Čáslava (oba Čerepovec/Rus.), Marek Černošek (Sparta), Tomáš Kundrátek (Třinec), Václav Benák (Plzeň), Tomáš Mojžíš (Novosibirsk/Rus.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.),

útočníci: Tomáš Rolinek, Libor Pivko, Petr Koukal, Jiří Cetkovský (všichni Pardubice), Ivan Rachůnek, Pavel Kubiš (oba Zlín), Lukáš Krenželok (Vítkovice), Peter Jánský (Litvínov), Tomáš Netík (Sparta), Josef Straka(Čerepovec/ Rus.), Pavel Rosa (Omsk/Rus.), Ladislav Kohn (CSKA Moskva), Jan Marek (Magnitogorsk/Rus.).

Autor: ČTK