Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Reprezentaci posílí ještě Hlinka

Sport

  17:34
QUEBECK - Českou hokejovou reprezentaci na mistrovství světa posílí útočník Jaroslav Hlinka z Colorada. Jednatřicetiletý světový šampion z Hannoveru 2001 vypadl s týmem Avalanche z druhého kola Stanleyova poháru po porážce 0:4 na zápasy s Detroitem.

Hlinka (úplně vpravo) přihlíží hattricku Franzena. foto: AFP

 K národnímu mužstvu se připojí v dějišti turnaje Québeku v sobotu a měl by být k dispozici už v nedělním druhém utkání v základní skupině D proti Rusku.

"S Jardou jsme se spojili hned po zápase, připojí se k mužstvu v sobotu kolem šesté sedmé večer," řekl generální manažer české reprezentace Zbyněk Kusý. "Bude s námi trénovat ráno v den utkání s Ruskem, my ho okamžitě zaregistrujeme a pak už je to na trenérech."

Hlinka má za sebou premiérovou sezonu v NHL a v Coloradu bojoval o místo v základní sestavě. V základní části nastoupil v 63 z 82 zápasů a připsal si 28 bodů za osm branek a dvacet asistencí. V play off odehrál jediný z deseti duelů Avalanche. Nastoupil jen v druhém utkání série proti Detroitu.

V Coloradu měl bývalý hráč pražské Sparty, Klotenu či Kazaně roční smlouvu a bude si hledat nové angažmá. Jelikož bude nechráněný volný hráč, nemuselo vedení národního týmu čekat na názor klubu na Hlinkovo uvolnění pro šampionát. "Nějaké procedury pro něj neplatí. Nicméně musel si sbalit věci," dodal Kusý s tím, že ale na svůj sedmý šampionát v kariéře Hlinka z Denveru spěchá nejbližším možným letadlem.

Autor: