Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Reprezentaci trápí zdravotní potíže, tým doplní Birner

Sport

  12:07
PARDUBICE - Hokejový útočník Michal Birner ze Lva Praha byl při zdravotních potížích tří forvardů Petra Hubáčka, Romana Červenky a Zbyňka Irgla dodatečně povolán do národního týmu na České hry do Pardubic. Naopak na turnaji si nezahraje obránce Marek Trončinský z Chanty-Mansijsku, který do čtvrtečního zápasu se Švédskem nezasáhl a uvolní místo na soupisce Birnerovi. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Lev Praha. Michal Birner slaví branku.

Mimo hru je útočník Hubáček. Hráč finského klubu Jyväskylä opustil páteční trénink kvůli potížím se zády. Problémy před sobotním zápasem se Švédskem měli také Červenka a Irgl. "O jejich startu se rozhodne před zápasem. Roman Červenka má virózu a dostal kalciovou injekci. Zbyněk Irgl měl v noci střevní potíže," řekl Zikmund.

Červenka vynechal už páteční trénink, který nestihl kvůli dopingové zkoušce. Nyní musel společně s Irglem vynechat i rozbruslení. Na něm už naopak nechyběl Birner.

Sedmadvacetiletý útočník jediného českého účastníka Kontinentální ligy, s kterým tento týden absolvoval turnaj v Rize, si zahrál naposledy za národní tým loni v dubnu v duelech Euro Hockey Challenge proti Lotyšsku a Německu. Birner má na kontě čtyři starty bez vstřelené branky.

Autoři: ,