130 let

Mytišči - Jaroslavl (kouč Říha). | foto: ČTK

Říhův celek ještě žije, Mytišči smetl Ufu 4:0

Sport
  •   21:20
MOSKVA - I díky gólu a asistenci českého útočníka Jana Marka deklasovali hokejisté Atlantu Mytišči ve čtvrtém finálovém utkání Kontinentální ligy Ufu 4:0 a snížili stav série na 1:3 na zápasy. Druhý mečbol bude mít Ufa v sobotu na vlastním ledě. Útočník Jakub Klepiš a obránce Miroslav Blaťák se mohli stát prvními českými vítězi Gagarinova poháru, ale jejich tým se tentokrát proti svěřencům trenéra Miloše Říhy vůbec neprosadil.

Skóre zápasu otevřel v 26. minutě Igor Musatov po přihrávce Marka, který získal puk poté, co hostující Kirill Kolcov zlomil hokejku. Na 2:0 zvýšil ještě ve druhé třetině sám český útočník, který dal svůj druhý gól ve finále a šestý v play off.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 4. zápas

Atlant Mytišči - Ufa 4:0 (Marek 1+1), stav série 1:3.

Ve třetí části přidali domácí ještě dva góly, zatímco soupeř se na odpověď nezmohl ani jednou a brankář Atlantu Konstantin Barulin udržel podruhé v play off čisté konto. Za stavu 4:0 se do sebe pustili Marek s podrážděným Alexandrem Radulovem, ale rozhodčí jejich potyčku přerušili hned v zárodku a oba hráči skončili na trestné lavici.

"Nevím, zda je to začátek obratu, ale je dobře, že jsme dokázali zvítězit před domácím publikem," řekl střelec Marek. Očekává, že příští zápas v Ufě bude zase hodně těžký. "Nic není nemožné, ale naše vyhlídky by byly mnohem lepší, kdyby nás nepoškodily rozhodnutí sudích v prvních dvou zápasech," uvedl.

Mytišči - Ufa (hráč hostí Klepiš).

Trenér Říha si pochvaloval výkon týmu, Atlant si podle něj vítězství zasloužil. "V první třetině měl soupeř pár dobrých momentů, ale pak naše mužstvo vzalo utkání do svých rukou a hrálo výborně. Barulin opět ukázal svoje kvality a doufám, že nás bude takhle držet ještě ve třech zápasech," řekl český kouč novinářům.

Autor: ČTK