Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rittich pochytal všechny střely Toronta, bodovali Palát i Rutta

Brankář Calgary David Rittich pochytal všech 34 střel Toronta. foto: Dan HamiltonReuters

New York - Hokejový brankář David Rittich pochytal všech 34 střel Toronta a dovedl Calgary k vítězství na ledě nejlepšího týmu NHL 3:0. Jihlavský odchovanec si připsal čtvrté čisté konto v kariéře v zámořské soutěži, první v této sezoně.
  7:14

VIDEO: Česká záře pod otevřeným nebem. Pastrňák nasázel už desátý hattrick v NHL

V zápase Caroliny s Tampou Bay bodovali tři čeští hokejisté. Ondřej Palát pomohl Tampě gólem a asistencí k výhře 4:2, přihrávku na Palátovu trefu si připsal obránce Jan Rutta. V dresu Hurricanes se prosadil Martin Nečas, který nahrál Jesperu Fastovi na první branku utkání.

Rittich počtvrté v sezoně nastoupil od začátku utkání a v brance Calgary předvedl výborný výkon. Torontu, které je společně s Edmontonem nejproduktivnější týmem celé soutěže, nedovolil ani jeden gól a slavil svou první výhru v letošním ročníku. Na českého brankáře nevyzrál ani nejlepší střelec soutěže Auston Matthews, který bodoval v předchozích šestnácti duelech.

Calgary protrhlo sérii tří proher a na dva body se přiblížilo čtvrtému místu v Severní divizi. Toronto po třech výhrách nebodovalo.

Rittich počtvrté v sezoně nastoupil od začátku utkání a v brance Calgary...
Obránce Calgary Mark Giordano (uprostřed) vytlačuje hráče Toronta Austona...

Tampa zvítězila na ledě Caroliny 4:2 a ukončila tak sérii šesti zápasů Hurricanes se ziskem minimálně bodu. Carolina, které stále chybí zraněná brankářská jednička Petr Mrázek, po první třetině zásluhou Fasta vedla, Tampa ale průběh utkání otočila.

VIDEO: Nejproduktivnější Čech v NHL? Velká jména předběhl trápící se Kubalík

Nejprve po Palátově asistenci srovnal v přesilové hře Steven Stamkos a za dalších pět minut zvýšil na 2:1 Victor Hedman. Fast svou druhou brankou v utkání srovnal, víc ale Carolina nezvládla.

Ve 49. minutě rozhodl zápas kuriózní trefou Palát. Rutta střelou od modré čáry zlomil hokejku, puk si ale našel český útočník, který i s pomocí brusle obránce Bradyho Skjeie dopravil puk za brankáře Jamese Reimera. Skóre uzavřel ranou do prázdné branky Alexander Killorn.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...