Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rolinek a spol.: hvězdy mistrovských Pardubic se trápí

Sport

  16:18
Pardubice dělí jedna prohra od konce sezony. V předkole play off hokejové extraligy prohrávají 0:2 s Kladnem. Osobnostem mistrovského týmu se nedaří podle představ.

Sparta Praha - Pardubice. Autor druhého gólu Pardubic Radovan Somík (uprostřed) se raduje se spoluhráči foto: ČTK

Před startem téhle série hokejová veřejnost všeobecně soudila, že Pardubice kladenský tým přejedou a jediné, na čem by mohl jejich postup do čtvrtfinále extraligy ztroskotat, je brankář Dušan Salfický.

Realita je přesně opačná: Salfický chytá jako ďábel, ale Kladno soupeře přehrává. Ti, kteří by měli táhnout východočeský tým a dávat góly, totiž v předkole zatím mlčí.

Kapitán Radovan Somík se marně rve o puky s rychlejšími soupeři, šéf Tomáš Rolinek není vidět, střelec Jan Starý marně vzpomíná na formu z předchozích let. Pavla Brendla, který se nedávno vrátil po dlouhé pauze způsobené krevní sraženinou, kouč Miloš Říha dokonce vyřadil ze sestavy.

A gól nedal ani Martin Bartek. Ten nastřílel ke konci základní části pět gólů ve dvou utkáních, zato v play-off ani ťuk. "Nepadá to tam, nevím. Ta hra je rozkouskovaná, v pátek za první třetinu pět vyloučení. Chlapci brání a my, co nehrajeme oslabení, pak sedíme. Ve druhém zápase to bylo to samé," konstatoval slovenský útočník. "Měl jsem šance, pochytal to, jednou jsem ho trefil do helmy. Doufám, že mi to tam padne v pondělí," věřil Bartek.

"Jasné, musíme zabrat. Jsme jeden tým, někdy se daří jedné lajně a jindy druhé, Kdo dá gól, je jedno. Ale pokud takhle prohráváme, chybějí určitě i ty naše góly," přidal se Somík.

Místo opor, které by měly tým táhnout a rozhodovat zápasy, střílí v předkole branky jen "bezejmenní" jako David Nosek nebo Jan Semorád. Pardubice tak daly ve dvou zápasech na kladenském ledě pouhé tři góly. "Naše koncovka nefunguje tak, jak bychom si přáli. Vedeme a nedokážeme dát ten další gól, který by nás už vytáhl k výhře," komentoval to asistent trenéra David Pospíšil.

I jemu chybí produktivita prvního útoku a dalších hvězd. "Samozřejmě, že ano. Ale že ty góly nedáváme, to je bolest celého týmu. Možná nejsme tak hladoví, jak bychom měli být. Abychom se chtěli v tom brankovišti porvat i za cenu, že nám soupeř třeba přivodí zranění. Tohle musíme zlepšit, pokud chceme s Kladnem hrát."

Na zlepšení mají Pardubice pondělní třetí utkání série (od 18:15) a potažmo pak i úterní čtvrtý zápas. Pokud v pondělí neuspějí, žádná další oprava už nebude.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...