Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Rolinek do Slavie nepůjde. Ta bude testovat Kanaďana a Slováka

Sport

  14:39
PRAHA - Vladimír Růžička sice po příchodu čtyř posil v čele s kanonýrem Jaroslavem Bednářem prohlašoval, že má kádr pro příští sezonu uzavřený, teď však testuje další dva hokejisty. O místo ve Slavii budou bojovat dva cizinci: tajemný obránce z Kanady a Slovák do útoku.

Slavia. foto: ČTK

Slavia nejvíce potřebuje zvýšit konkurenci v zadních řadách, protože po sezoně na těchto postech přišla o čtyři členy základní sestavy. Do Komety odešla dvojice Michal Kempný, Petr Kuboš a v klubu skončili i Jiří Kučný a Jaroslav Koma.

Na jejich místa sice přišel liberecký David Štich a Juraj Valach z Brna (plus šanci dostane talentovaný Ronald Knot z juniorky), Růžička přesto cítí, že je potřeba ještě někoho přivést.

A jelikož si nevybral v extralize, hledá jinde. Zaujal ho jeden kanadský obránce. "Jeho jméno ale prozrazovat nebudu. Jde o zadáka z Kanady, ročník 1986. K mužstvu se připojí 20. července," oznámil Růžička na klubovém webu.

Pražané mají s kanadskými beky dobré zkušenosti. Před třemi lety ve Slavii působil Darcy Campbell, jenž zaujal svým přehledem a technickou dovedností. Po sezoně nakonec odešel, jelikož byl pro klub příliš drahý. "Byl výborný, ale je to podobný typ jako Kadlec. A my už jednoho máme," vysvětloval to tehdy slávistický kouč.

Kromě tajemného Kanaďana přijde na zkoušku také slovenský útočník Tomáš Troliga, jenž už s týmem absolvoval dva tréninky.

Rolinka Slavia jen "naťukla"

Není to neznámé jméno, byť v extralize neodehrál ani minutu. V roce 2007 si ho totiž vyhlédlo Znojmo, on však cestou na novou štaci havaroval. V autě ho přemohl mikrospánek a málem kvůli tomu přišel o nohu.

Doktoři mu tehdy dávali minimální naděje na návrat k hokeji, devětadvacetiletý muž to však dokázal a už za dva roky nastoupil k soutěžnímu zápasu. Předtím ale absolvoval neuvěřitelných 25 operací, nyní je už zcela v pořádku. "Zatím ho bereme jen na zkoušku. Uvidíme, jak na tom je a zda může být našemu týmu prospěšný," prohlásil Růžička. Troliga hrál poslední tři sezony v Žilině.

A další posily? Hovořilo se o tom, že by měl do Slavie přijít útočník Tomáš Rolinek. "Jeho situaci jsme malinko naťukli, ale nic víc. Myslím, že jsou ve hře úplně jiné kluby než my. K nám Tomáš určitě nepřijde."

Autor: