Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Červenka bude znovu hrát pod Růžičkou, z Petrohradu míří do Chomutova

Sport

  20:56
PRAHA - Nováček hokejové extraligy Chomutov má zvučnou posilu do útoku. Do týmu kouče Vladimíra Růžičky přichází mistr světa z roku 2010 Roman Červenka, který naposledy hrál za Petrohrad v KHL.

Radost Romana Červenky po vstřeleném gólu v národním týmu. foto: MAFRA - Michal Růžička

Zkušený útočník se k týmu připojí v úterý. Vedení severočeského klubu bude ještě jednat odstupném se Slavií, která je mateřským klubem hráče.

Slávistický odchovanec v extralize za jiný klub nenastoupil. Odehrál za ni všech dosavadních 301 utkání v nejvyšší soutěži a pomohl jí k mistrovskému titulu na jaře 2008.

V létě 2010 podepsal smlouvu s ruským Omskem, kde nakonec strávil dvě sezóny a v létě 2012 rozhodl zkusit prosadit v zámoří. Start v NHL mu však ztížila výluka, během níž krátce vypomohl Slavii v extralize a pražskému Lvu v Kontinentální hokejové lize.

V barvách Calgary zůstal Červenka jen zkrácenou sezónu, během níž odehrál 39 střetnutí, devětkrát skóroval a přidal osm asistencí. Zkrácenou sezónou v barvách Flames zatím zámořská anabáze produktivního forvarda skončila.

V předchozích dvou sezónách hájil barvy ruského Petrohradu v KHL a na jaře letošního roku zvedl nad hlavu Gagarinův pohár pro vítěze nejlepší evropské soutěže.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...