130 let

Andrew Cogliano z Anaheimu se protlačil před Ondřeje Pavelce. | foto: ČTK/AP

Rozhovor

Jets v sérii tahají za kratší konec. Musíme víc přemýšlet, nabádá Pavelec

Sport
  •   6:00
ANAHEIM (Od spolupracovníka LN v USA) - Patřil k nejlepším hráčům na ledě, přesto po druhém utkání s Anaheimem smutnil. Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec (27) inkasoval gól v poslední minutě zápasu 1. kola play off NHL a se svým týmem prohrál 1:2. Kačeři tak v sérii vedou už 2:0.

„Není náhoda, že jsme utkání znovu nezvládli ve třetí třetině. Musíme hrát víc chytře,“ řekl Pavelec.

LN Jaké to je, hrát poprvé v kariéře play off NHL?
Cítím se výborně, užívám si to, škoda že jsme zatím nevyhráli. Hrajeme proti výbornému týmu, který nám toho moc nedovolí. Vedeme s ním bojovný hokej, který někdy bolí a je plný osobních soubojů.

LN Po většinu utkání jste hráli výborně a vedli, ale Ducks v posledních deseti minutách zápas otočili. Proč?
Bohužel jsme opět prohráli třetí třetinu. To už není náhoda. Jsme pochopitelně zklamaní, ale s výsledkem nic neuděláme. Přežili jsme tlak v první třetině, ve druhé se dostali do vedení, ale opět jsme ho nedokázali udržet. Musíme příště hrát ještě trochu chytřeji.

Mrázek musel předčasně z branky, výhru nevychytal ani Pavelec

LN Kouč vás po zápase chválil, jak jste byl vy sám spokojený se svým výkonem?
Cítil jsem se výborně a dařilo se mi. Soupeři na mne stříleli ze všech možných pozic a úhlů, navíc se mi vždy někdo snažil clonit. V Anaheimu působí řada zkušených hokejistů, kteří už o Stanley Cup bojovali, či jej dokonce vyhráli, a většina z nich hraje trpělivě, nepanikaří a věří si, že dokážou vývoj zápasu otočit. Abychom uspěli, nesmíme se v závěru dopouštět zbytečných chyb, nechat se vylučovat a musíme trochu více přemýšlet. 

LN Dostat gól v poslední minutě, to asi zamrzí…
V závěru střetnutí jsme strávili příliš mnoho času v obranném pásmu. Je to těžké takhle prohrát, ale teď se musíme oklepat, další utkání hrajeme doma a pokusíme se sérii vyrovnat.

LN Vaše výkony dotáhly Winnipeg do play off, v posledních čtyřech zápasech základní části sezony jste dokázal vychytat třikrát nulu. Cítíte se v životní formě?
V životní formě bych asi neřekl, ale v poslední době se mi opravdu daří. Musel jsem podávat nadstandardní výkony, abychom se dostali do play off, což byl náš cíl. V posledním týdnu sezony jsme měli několik těžkých zápasů venku: v Minnesotě, St. Louis a v Coloradu, kde se hraje hodně těžko, ale nakonec jsme na tom tripu vybojovali pět bodů a postoupili. Snad jsem k tomu trochu přispěl i já svými výkony.

Brankář Ondřej Pavelec při zákroku.
Brankář Ondřej Pavelec

LN O příznivcích ve Winnipegu se říká, že jsou jedni z nejlepších v NHL, zápasy play off vyprodali za pět minut…
Ano, jsou skvělí. Je to velký rozdíl proti tomu, jak to vypadalo, když jsme hráli v Atlantě, kde byl hokej až čtvrtý pátý sport, daleko za baseballem, basketem a americkým fotbalem. Zde ve Winnipegu jsme v centru pozornosti, nic jiného tu není a město hokejem žije. Anaheim je silný i venku. U nás to bude ještě hodně divoké a uvidíme, jak to dopadne.

Autor: