Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rusové mají brankářské eso

Sport

  16:22
Québec (Kanada) - Ruská výprava na hokejovém mistrovství světa v Québeku vyřešila obsazení ožehavého brankářského postu. Po zranění týmové jedničky Alexandra Jerjomenka v nedělním utkání proti českému výběru dnes vedení ruského celku oznámilo, že ve čtvrtek se k mužstvu připojí Jevgenij Nabokov, který vypadl se San Jose Sharks z play off NHL.

Jevgenij Nabokov žralokům k postupu nepomohl. foto: ČTK

Už dnes přicestují do Québeku dva ruští obránci. Vedle Fjodora Tjutina z New Yorku Rangers, o jehož nominaci Rusové informovali v pondělí, získali do týmu také Andreje Markova z Montrealu. Oba budou zapsáni na soupisku pro osmifinálovou část turnaje. Po Jerjomenkově zranění zůstal jediným zdravým ruským gólmanem na turnaji dvacetiletý debutant Michail Birjukov, který v dnešním utkání proti Dánsku zřejmě nebude mít náhradníka. K mužstvu se sice mezitím připojil Sergej Zvjagin, Rusové však zatím nechtějí brankářskou soupisku měnit. Stále totiž doufají, že se stav Jerjomenkova kolena zlepší.

Nabokov podle ruských médií po vyřazení Sharks sám zavolal prezidentovi Ruské hokejové federace Vladislavu Treťjakovi a vyjádřil zájem na MS hrát, vedení výpravy posléze vyřešilo i otázku brankářova pojištění. Naposledy Nabokov chytal za sbornou na olympijských hrách v Turíně, kde pomohl týmu do semifinále.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!