Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rusové zdolali Bělorusy až po nájezdech

Sport

  21:48
QUÉBECK - Hokejisté Běloruska překvapili na mistrovství světa v Québeku favorizované Rusko a v dnešním utkání osmifinálové skupiny E mu podlehli až po samostatných nájezdech 3:4. Čeští hokejisté tak zatím nemají jistý postup do čtvrtfinále šampionátu, ten by jim vyneslo ruské vítězství v normální hrací době.

Rusové se museli snažit víc než čekali. foto: AFP

Rusko prohrávalo po dvanácti minutách hry již 0:2 a ještě po druhé třetině 1:2. Poté sice dokázalo výsledek otočit, ale bojovní Bělorusové stihli necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnat.

Prodloužení rozhodující trefu nepřineslo a ke slovu se tak dostaly samostatné nájezdy. Ty vyhráli Rusové 2:1, když vítězný gól zajistil Alexej Morozov.

Hokejisté Finska porazili v osmifinálové skupině F na mistrovství světa v kanadském Halifaxu Lotyšsko těsně 2:1 a zajistili si tak postup do čtvrtfinále. Favorizovaní Finové se dnes na výhru proti houževnatému soupeři, jenž na turnaji dosud porazil pouze Slovinsko, hodně natrápili. Od druhé minuty totiž prohrávali a k obratu potřebovali celkem 64 střel na hrdinu utkání gólmana Edgarse Masalskise.

Výsledek - skupina E:

Rusko - Bělorusko 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Afinogenov (Proškin, Těreščenko), 48. Ovečkin (Sjomin, S. Fjodorov), 54. Afinogenov (Ovečkin), rozhodující sam. nájezd Morozov - 8. Michalev (Grabovskij, Ugarov), 12. Dudik, 57. Ugarov (Grabovskij). Rozhodčí: Partanen, Rönn - Fonselius (všichni Fin.), De Haan (Kan.). Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 8031.

skupina F:

Finsko - Lotyšsko 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Pihlström (Niskala, Bäckström), 51. Kapanen (Lepisto, Pihlström) - 2. Darzinš (M. Redlihs, Lavinš). Rozhodčí: Poljakov (Rus.), Reiber - Wehrli (oba Švýc.), Kalivoda (ČR). Vyloučení: 7:13. Bez využití. Diváci: 7215.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!