Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Rusové zvládli bitvu s Čechy v prodloužení

Sport

  22:06
QUEBECK - Tradiční bitva s největším hokejovým rivalem dnes rozvířila atmosféru hokejové haly v Quebecku. Skóre zápasu se dlouho přelévalo z jedné strany na druhou a vítězství v prodloužení nakonec urvali Rusové.

Eliáš (uprostřed s A) slavil dnes hattrick. foto: AFP

Tak jako v úvodním duelu s Dánskem i proti Rusům Češi dostali rychlou branku a stejně jako proti seveřanům i dnes Češi nejprve obrátili skóre aby se šlo po první části do šaten za stavu 2:2.

Úvodní třetina předznamenala průběh celého zápasu, který byl hodně vyrovnaný jak na ledě tak na světelné tabuli. Velký výkon předvedl Patrik Eliáš, který rozjásal české fanoušky hned třikrát. To ale nakonec na vítězství nestačilo. Zápas zaslouženě dospěl do prodloužení - novinky letošního šampionátu - ve kterém se radovali Rusové. Jejich vítězství ale zkalilo zranění brankářské jedničky Yeremenka.

Výsledek - skupina D:

Česká republika - Rusko 4:5 v prodl. (2:2, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Eliáš (J. Hlinka, Židlický), 13. Kotalík (Fleischmann, Kuba), 34. Eliáš (Židlický, T. Kaberle), 43. Eliáš (J. Hlinka, T. Kaberle) - 4. Zinovjev (Morozov, Kovalčuk), 20. Gorovikov (Vorobjev), 28. Morozov (D. Markov, Kalinin), 47. Kornějev (Sjomin, Kovalčuk), 64. Morozov (Zinovjev, Kalinin). Rozhodčí: Pellerin, Savage (oba Kan.) - Eglitis (Lot.), Fonselius (Fin.). Vyloučení: 10:11. Využití: 4:3. Diváci: 13.109.

Autor: